Dečiji horoskop do 7. godine: Sve karakteristike malih vragolana!

Mali Ovan voli da bude prvi u svemu, dok je Vaga najšarmantnija, a Devica je jedina koja odbija igranje u pesku.

Horoskop otkriva kakvi su vaši mališani po horoskopskim znacima. Dok su jedni povučeni, drugi su vragolani koje je teško uloviti i ukrotiti.

Dete Ovan

Ovaj mali nestašni vragolan će često da vas izbaci iz takta. On je hrabar i nesustrašiv i bukvalno se ne boji ničega. Vođa je među drugarima, i u svakom takmičenju u školici je prvi. Najspretniji, najbrži i najuspešniji među decom. Od njegove hrabrosti, zaista može da vas zaboli glava, prenose astrousluge.com

Ovo dete se gura u rupe, penje po drveću i svuda gde niko živ ne bi ni pomislio ni da kroči...Njemu to zaista ne predstavlja problem. Iako roditeljima malog Ovna često padaju batine na pamet, on će sav svoj nestašluk da nadomesti pravim uspesima. On voli da bude prvi u svemu, pa će kao takav da bude veoma napredan u odnosu na ostale.

Dete Bik

Mališani Bikovi su zahvalni jer su veoma mirni i staloženi. Po naravi su pasivni, i trude se da zadrže svoj mir. Mana im je što previše uživaju u slatkišima, pa povedite stoga računa o njihovim zubima. Nisu aktivni, i povedite računa da ne postanu lenji. Mogu da budu prave mamine maze, pa samim tim da se previše ne uključuju u aktivnost grupe.

Oni dosta spavaju kao male bebe, retko plaču, a što su stariji zadržavaju pasivnost i trude se da se klone nevolja.

Dete Blizanci

 S obzirom da spadaju u najinteligentnije znakove, još od malih nogu pokazuju interesovanje za sve što ih okružuje. Nauče brojeve i slova najbrže od ostalih mališana. Neverovatno je koliko su radoznali. Oni stalno zapitkuju, a interesuje ih sve - od toga zašto je Mesec gore na nebu i kako ne padne do toga zašto ste prevrnuli očima na komšinicu koja vas nervira.

Ovo je simpatično u početku, ali vremenom počinje da vas nervira. Imajte strpljenja za njega, jer to je vrlina koju on treba da nauči. Da, vaše malo blizanče nema nikakvo strpljenje. Sve bi odmah i sada.

Dete Rak

Ovaj veliki emotivac, može da zaplače za svaku sitnicu - bukvalno za svaku. Ako mu se niste pravom intonacijom obratili pa misli da ga grdite, ili ako mu se zaglavio rukav pri oblačenju majce, ili ako ste otišli u wc a da to nije hteo...Vezan je za porodicu i najsrećniji je kada su svi na okupu. Ali ipak, kao malo pače ide za mamom i tatom dozivajući ih. Stalno bi se igrao sa vama, trčao po parku a muzika i svaki vid kreativne zanimacije ga zanima.

Iznad svega su gurmani, pa nemojte da vas čudi ako im je omiljena igra kuvanje.

Dete Lav

Vaš naslednik u znaku Lava voli da je u centru pažnje. Znajte da je njegovim rođenjem došao gazda u kuću. Sve je kako on naredi i to prosto dolazi spontano i prirodno. Sa njima su retke svađe, jer ni Lavovi ih ne vole.

Učestvovaće na svim priredbama, i od svih omiljena će mu biti glumačka sekcija. Voli da bude primećen, lepo odeven i iznad svega voli društvo.

Dete Devica

 Ako primetite da se vaša Devica ne igra u pesku sa ostalom decom, nemojte se brinuti. Ovo dete nije asocijalno već ne želi da se uprlja. Od malena vodi računa o svojim stvarima, uredno ih slaže i uvek su na vreme spremni kada idete negde.

Ovo su zahvalna i poslušna deca, koja poštuju svoje roditelje. Što su stariji to su ozbiljniji. Veseli, komunikativni a ipak pasivni, ova deca su odlični drugari svojim vršnjacima, naročito ako su jedinci. Ovo je jedan od znakova koji se najbrže osamostale.

Dete Vaga

Ono najšarmantnije dete, koje je uvek nasmejano i voli da se lepo oblači. Može da ostavi utisak malog uobraženka, jer ima ponašanje kao da je pripadnik Engleske kraljevske porodice. Ipak, voli da se svi oko njega osećaju dobro, i prezire svađe a kamoli tuče.

Iako su izuzetno društveni, pravi pripadnik ovoga znaka voli mir, tišinu, muziku i spokojno okruženje. Devojčice najčešće bivaju zainteresovane za balet, garderobu i kozmetiku od najranije dobi. Dečaci nekako uvek se nađu tamo gde treba da se podeli pravda.

Dete Škorpija

 Ovaj mali dinamični pripadnik znaka je pravi mali zvrk. Ovo je jedno neobično dete koje ima svoj svet. Oni imaju emocije, ljubav celog univerzuma u svom srcu...Od malena osete široku lepezu emocija, šta je ushićenje od radosti i sreće i kako je kada se oseti iskonski strah. Oni mogu dugo da budu zagledani u prozor dok lije kiša, da crtaju i zamazuju, plešu i recituju, uvek birajući društvo.

Nemojte su čuditi ako dođe skroz prljav u najnovijoj garderobi, ili sa polomljenom tek kupljenom igračkom. To ga element destrukcije iskušava od rođenja. I ako se obrušite na njega i okrivite ga (a zaista su loše okolnosti u pitanju a ne on) poverovaće vam.

Dete Strelac

Ovaj mali veseljak od ranog detinjstva podseća na otelotvorenje Toma Sojera. On je nestašan, avanturista i želi da ispita svaku pećinu, napuštenu kuću na koju naiđe. Obožava da se igra, voli društvo a iznad svega najviše voli da provodi vreme na putovanjima.

Ovo dete ima puno drugara i nikad mu neće pasti na pamet da zadirkuje i kinji drugu decu. On se šali od malena, pričajući viceve na koje se on jedini smeje. Samostalan je i ne čudite se ako već od predškolskog uzrasta traži da ide sam u park.

Dete Jarac

Oni su najozbiljnija deca koju možete da izdvojite u grupi. Nisu preterano nemirni, čak naprotiv veoma su odmerevni i zaista pasivni. Oni su starmali od detinjstva, pa kada pričate sa detetom jarcem imate utisak kao da razgovarate sa potpuno odraslom osobom. Oni po rođenju ne znaju šta je zabava - samo dužnost i obaveza.

Nisu zainteresovani preterano za igru, jedino ako u njoj postoji nešto što na duže staze obvećava korist. Ako vidite dete koje strpljivo gradi kockama kuće, dvorove i kule znajte da se radi o malom Jarcu.

Dete Vodolija

Najneobičniji, najaktivniji i najnemirniji su baš oni. Iako pokazuju visok nivo inteligencije, oni su najnestašniji. Ne znaju šta je autoritet jer smatraju da smo svi pred Bogom jednaki. Stoga im se mora prići kao prijatelju i baš nikako drugačije. Jer zaista ne vredi. Kao i Blizanac, naučiće brojeve prvi, pa mnogo pre svih. Biće najbolji u sportu i pre malog Ovna, ali neće da se gura da bude vođa.

Oni sve drugare vole podjednako i smatraju da svaki od njih ima prava na svojih pet minuta. Bićete iznenađeni a i ponosni time što je ovo dete daleko inteligentnije od vas samih. Dajte im mnogo slobode, nećete se pokajati.

Dete Riba

Mali zanesenjak u ćošku, koji deluje kao da ga niko ne zanima je dete u znaku Riba. On u sred igre može da ode, zamišljajući kako preko ograde postoji neki čarobni svet vila i vilenjaka koji samo čeka na njega. Ako neko ima zamišljnog prijatelja, to je ovaj mališan. On živi u svetu mašte, obožava muziku, crtanje i sve što ima veze sa umetnošću. Budite nežni i osećajni, jer ovaj mališan je zaista preosetljiv. Gruba reč ili povišen ton kod njih izaziva bujicu emocija. U društvu uvek pomaže slabijima, i često se bori za njih pre nego za sebe. Takođe, nemaju nikakav osećaj za vreme. Kod njih kazna ima loš efekat, jer oni zaista retko šta rade iz loših namera.

(stil.kurir.rs)

Share this article