Koji znakovi Horoskopa novac daju kao da su milioneri, ali i ko im je sušta suprotnost: Ovnovi žive za luksuz, Blizanci sve pare potroše na krpice, a ko je STIPSA BEZ PREMCA?

Oni novčanice rasipaju na odeću, izlaske, na sebe i druge i ne pitaju šta koliko košta, pa često deluju zavisni od ove navike – radije će s prijateljicom otići na večeru ili s društvom u grad iako ih čekaju neplaćeni računi.

Pronalazite li se u onima koji uživaju i osećaju se živima samo ako nemilice troše novac? 

 

1. Ovan

Ovan troši velike količine novca, ali nije pritom izbirljiv: troši na sve. S podjednakom strašću kupuje odeću, ulaznice za koncerte, alkohol, hranu, gadžete, plaća izlaske, jednostavno sve što mu treba kako bi živeo brzo.

Budući da žena Ovan uvek voli da proveri kakav je neki novi klub ili restoran, uvek joj za to treba i nova odeća – neće je valjda ljudi iz vikenda u vikend gledati u istim komadima… Ipak, iako neprestano troši, čini se da uvek ima novca. Voli luksuzni stil života, a njen bankovni račun to mora pokriti. Nekako će uvek smisliti način da u tome i uspe.

2. Blizanci

Blizanci nikad ne prestaju da troše novac iz vrlo jednostavnog razloga – uvek se pojavi neki novi trend, znatiželja i ljubav za promenom, a žena Blizanac sve to mora ispratiti.

Ali teško ćete je videti da ostavlja novac u skupom restoranu. Ova dama zna da odeća, cipele i aksesoar traju mnogo duže i pružaju mnogo više zadovoljstva. I dok će svakome bez problema pozajmiti svoje nove stvarčice, teško će drugom nešto kupiti.

 

3. Lav

Lav uopšteno voli da troši novac, nema veze na šta, jer se tako oseća bolje i izgleda bolje. Možda je ponekad lakomislen, ali zna dobro da se cenka.

Prati sva sniženja i prvi saznaje šta je na rasprodaji. Kod sezonskih sniženja, ali i artikala koji se povlače iz prodaje, pa im je cena prepolovljena, Lavice su svoj na svome. Eto dobre prilike kako da potroši novac.

4. Strelac

Strelac će rado potrošiti novac na sve što njegove bližnje može usrećiti. Voli da troši na velike stvari, poput putovanja ili kursa kuvanja. Zato se čini da ne rasipa mnogo jer to ne radi svaki dan.

Ali nije tako. Troši retko, ali zato su svote velike. Ženi Strelcu se sve vrti oko zabave, zato ne treba da čudi kad iz vedra neba ponudi prijateljici da otputuju zajedno na vikend na more ili da skoknu na neki koncert u drugom gradu. Možda neće baš sve biti na njen račun, ali veći deo hoće.

5. Ribe

Ribe uglavnom novac troše na ljude koje vole. Ako svog dragog mogu izvesti na finu večeru ili najboljoj prijateljici kupiti ogrlicu za kojom ova uzdiše već nedeljama, učiniće to samo da ih usreći.

Ribe su generalno prilično štedljive, tako da neće uvek trošiti mnogo novca – radije troše manje svote, ali često. Takođe, veruju u to da će se bolje osećati ako s vremena na vreme i sebe počaste nekim poklonom. Oraspolože se kad kući donesu finu čokoladu ili nov komad odeće.

Vaga – najveća škrtica

S druge strane, sušta suprotnost ovim znakovima je Vaga. Novac voli više nego što bi se reklo na prvi pogled jer on joj je simbol udobnosti. Rado ga baca na skupe krpice, šminku, kozmetiku, jednostavno brine samo da ugodi sebi. U dubini duše iskreno žali za svakim dinarom koji je potrošen na bilo šta osim za njeno lično zadovljstvo.

Zato ako ste u dugovima, nemojte se mnogo uzdati u Vagu. U stvari, najbolje joj uopšte nemojte tražiti novac, sigurno ga nećete dobiti. Vage su škrtice u dubini duše, a ako vam se slučajno posreći, pa vam i pozajme nešto para jer ste im vrlo bliski, biće to s teškom mukom.

(Izvor: BalkansPress / Yourtango.com)

Share this article