Na brodu se nalazi 26 ovaca, 10 koza i kapetan: Većina kaže da ovaj zadatak NEMA REŠENJA, a moraju da ga reše učenici petog razreda (FOTO)

Neki su pokušali da da daju duhovit odgovor, dok su drugi pokušavali da razmišljajlu logično.

Učenici petog razreda jedne škole u kineskom Nančongu, u pokrajini Sečuan, dobili su nemoguć zadatak.

- Ako se na brodu nalazi 26 ovaca i 10 koza, koliko godina ima kapetan broda? - glasio je zadatak koji se vrlo brzo proširio tamošnjim društvenim mrežama.

 

Fotografije testa objavljene su na kineskom News portalu The Paper. Naravno, odmah je jasno kako je zadatak nemoguće rešiti, ali to nije sprečilo učenike, ali i korisnike društvenih mreža kasnije da ponude rešenja, prenosi RT.com.

- Kapetan ima 36 godina. Poprilično je narcističan, pa ukupan broj životinja odgovara njegovim godinama - napisao je jedan učenik.

Drugi su pokušali da se vode logičnim razmišljanjem.

- Kapetan bi trebao da ima barem 18 godina jer maloletnici ne mogu da upravljaju brodom - napisao je.

Osnovna škola nakon tog pitanja našla se na udaru. Mnogi su smatrali kako zadatak nema nikakve veze sa matematikom, pa je škola vrlo brzo poslala odgovor.

- Uloga obrazovanja nije proizvoditi standardizirane rezervne delove... Svaki odgovor može odražavati različitu ličnost. Pitanje koje može imati više odgovora je dobro pitanje - rekli su dodavši kako je zadatak postavljen da testira kritičko razmišljanje i da nije bilo tačnih, odnosno netačnih odgovora.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article