Prebrojite konje na slici, koliko ih vidite? Test otkriva da li ste stvoreni za direktora ili radnika

Kod ove optičke iluzije prvo treba da pogledate fotografiju i da prebrojite konje.

Jedan od pet najvažnijih čula jeste čulo vida. Ne samo da su oči "ogledalo duše", nego i način na koji svaki pojedinac vidi svet oko sebe. To može da definiše karakter neke osobe i njen pogled na život. Kod ove optičke iluzije prvo treba da pogledate fotografiju i da prebrojite konje. Onda možete da proverite kakva ste osoba, u zavisnosti od broja konja koji ste zapazili.

 

1. Vidite samo jednog konja

Vi ste tip osobe koja više zanima velika slika i lakše shvatate celu priču nego neke njene detalje. Vi stvari, probleme ili rešenja vidite u njihovoj celini, ne gubeći vreme na analizu detalja. Odlučujete brzo i jednostavno.

Ove kvalitete se traže u firmama i vi biste bili izvrsni u stvaranju strategija i odlučivanju budući da ste sposobni da sagledate stvari "spolja", a u glavi već vidite šta se događa pet ili šest koraka unapred.

Iako su ovi kvaliteti opšte poželjni, nemojte prestati da radite na sebi. Povežite ih sa znanjem i iskustvom i postaćete poželjan poslovni "paket".

 

2. Videli ste između 5 i 10 konja

U vama se nazire perfekcionizam. Vi ne uzimate stvari zdravo za gotovo i posvećeni ste onim pravim stvarima koje imaju veliki uticaj na vaš život.

Odlučujete na temelju informacija kojima raspolažete, intuitivno, ali razumno. Uprkos vašoj razumnosti, vaš način rada zna da bude jako opasan - za vas i okolinu. Ali ovo vas ne usporava, već direktno usmerava prema vašim ciljevima. Vaš najveći problem je što nemate dobar sistem rada.

Uvek ste u pokretu i za vas ne postoji faza mirovanja. Nebitno je da li trčite ili puzite, vi jednostavno ne stajete...

 

3. Videli ste 11 ili više konja

Imate izuzetno oštro oko i primećujete stvari koje drugi teško vide. Po prirodi ste jako odgovorni i to je jedan od razloga zašto nikad ne propuštate ni najsitnije detalje.

Ovo je jedan od razloga zašto ljudi vole sa vama da rade. Svesni su da nikad nećete zabrljati, prenosi 24sata.hr.

Nažalost perfekcionizam dolazi sa svojim nedostatcima. Često se znate naći u situacijama u kojima niste sigurni da li trebate da nastavite da radite na nečemu ili da završite i pređete na novi zadatak. Uvereni ste da sve može da bude bolje i tu nastaje problem jer nemate granicu i ne znate kad je vreme da stanete.

(Izvor: telegraf.rs / The Minds Journal)

Share this article