Tanki živci, debela kontrola: Mnogi kažu za ovaj znak da je bez duše – ali je upravo suprotno!

Reč je o jednom analitičkom umu koji skenira tuđe reči, pakuje ih i obrađuje. Prepustiti nešto slučaju, za njih je nepoznanica. Sve mora biti isplanirano, postavljeno na svoje mesto, samo tako funkcionišu.

Tačni su i proračunati. Sve sračunaju, podele i rastave na sitne delove kako bi bez greške to odradili. U pitanju je, naravno, Devica.

Kod njih nema propusta. To ih vređa, njima je nemoguće da se to desi. Njihov mozak je sličan Blizančevom što nije čudno kad znamo da njima vlada Merkur. Za razliku od Blizanaca koji su šašavi i zabavni, Device ne umeju da se zabave.

Oni jednostavno ne umeju da skrate. Ako sve ne obrazlože kao da nisu ništa rekli. Jako se uvrede ako ih neko prekine. Pošto su užasno nervozni, počinju odjednom da povisuju ton, do urlanja da bi objasnili do kraja šta su započeli. Ne dozvoljavaju da budu prekinuti.

 

Fitilj im je jako kratak. Užasavaju se ljudske gluposti, bezobzirnosti, netačnosti, suprostavljanju…Njihovi živci su pretanki, a rekacije jako burne, velika su zlopamtila, iskopaće u nekom razgovoru detalje koje bi svako zaboravio, ali Devica nikada i nikako.

Njihovo pamćenje je fotografsko, matematički tačno. Posedovanje ove jake logičke inteligencije ih dovodi do sukoba sa sobom i emocijama. Sve mora da ima logike. A u emocijama je najmanje ima. Ovakve misli će ih zateći osedelima. Ne umeju da raščlane te nelogične stvari. U svemu u čemu nema logike, tačnosti, Devica gubi tlo pod nogama, tražeći oslonac na šta da stane.

Ne ume da živi, hoda po nestvarnim, nerealnim stazama. Mora sve da se zna i da ima osnovu, početak, sredinu i kraj. Očekuju i traže čistoću i tačnost. A sami umeju da budu aljkavi i netačni. Device najčešće kasne. Ovo se ne odnosi na posao, naravno, nego na sve ostalo.

Sa Devicom će svako izgubiti. Nema šanse da budu nadjačani. Barataju podacima koje su upamtili i popakovali u nezaborav u svom mozgu. Mnoge umore svojom tačnošću, ali Device ne umeju drugačije da žive. Njihov um je sve sračunao i nema mesta propustima. Jedino se tako osećaju dobro. Nama može biti teško sa njima, ali njima je tako jedino tako normalno...

 

Blic pregled:

1. Pripadnici ovog znaka su duboki, osećajni i promišljeni ljudi.

2. U trenutku potrebe, Devica će se prva stvoriti na vašim vratima bez poziva.

3. Devica će vam organizirati ormar, srediti garažu ili kuhinju – i to će im biti zabavno.

4. Devicu nikad nećete čekati, ona će uvek doći pet minuta ranije.

5. Devica voli biti o svemu obaveštena, ili ide u potpunu suprotnost i povlači se u sebe.

6. Uvek su organizovani.

7. Device uvek imaju plan što ih drastično razlikuje od ostalih.

Hipohondri su najčešće rođeni u ovom znaku!

Većeg papučarskog ponašanja nema nego kod Device i mazohistički uživaju u tome.

Novac jako vole, ali ne umeju s njim.

U ljubavnim vezama vole do beskraja i natrag. Daju se bezrezervno, druge vole više od sebe, što ume začuditi kod ovog analitičkog uma.

(Izvor: stil.kurir.rs)

Share this article