TESTIRAJTE SEBE: Polako čitajte ovaj tekst koji vas vodi kroz vašu maštu i razmislite o tome šta vidite

Zamislite ovu situaciju: Putujete pustinjom na kamili i iznenada ugledate – kocku! Kako ta kocka izgleda?

Polako čitajte ovaj tekst koji vas vodi kroz vašu maštu i razmislite o tome šta vidite. Poželjno je da se koncentrišete na to kako se osećate dok gledate kocku i ostale stvari koje su u testu, ne isključivo na njihov izgled. Što više detalja primetite, to će test biti detaljniji.

Na primer, možda ćete zamisliti kocku određene boje jer vam ta boja uliva osećaj smirenosti. Neko drugi će zamisliti kocku druge boje, koja će njemu ulivati mir.

Iako će dva čoveka zamisliti dve različite kocke, interpretacija će biti ista – ta kocka za njih predstavlja mir.

 

1. ZAMISLITE KOCKU…

Koliko je velika kocka? Koje je boje? Koliko je kocka udaljena od vas? Da li je jasno vidljiva? Da li vidite njenu unutrašnjost? Koliko je velika u poređenju sa pustinjom? Koji je odnos? 

2. DA LI VIDITE MERDEVINE

Koje su boje? Od čega su napravljene? Koja je udaljenost između merdevina i kocke? Jesu li merdevine naslonjene na kocku?

3. VIDITE KONJA…

Koja je udaljenost između kocke i konja? Koje je boje konj? Kakav utisak ostavlja na vas? Je li konj vezan? Ima li sedlo?

4. TU JE I CVET ILI CVEĆE…

Koliko cveća vidite? Gde se cvet/cveće nalazi? Koje je boje? Šta osećate kad vidite cveće?

5. DOLAZI OLUJA…

Na kojoj je udaljenosti oluja od kocke? Je li to velika ili mala oluja? Kako izgleda? Prolazi li ili se zadržava?

 

 

Objašnjenja testa

KOCKA:

Kocka predstavlja vas. Ono što mislite o kocki refleksija je vašeg mišljenja o sebi. Na primer možda ćete zamisliti kocku načinjenu od žutoga kamenja. Žuta boja pruža osećaj topline, a kamen ostavlja utisak jačine. To znači da sebe vidite kao jaku i toplu osobu.

Udaljenost između vas i kocke predstavlja razumevanje sebe. Ako je kocka daleko, to znači da se ne poznajete dovoljno. Ako je kocka vidljiva, znači da dopuštate ljudima da vam se približe i da vas upoznaju.

Odnos kocke prema pustinji pokazuje što mislite o sebi. Što je kocka veća u odnosu na pustinju, to je veći i ego. Manji odnos znači da ne vidite samo sebe i da ste nesebični.

MERDEVINE:

Merdevine predstavljaju prijatelje. Ako se medrevine naslanjaju na kocku znači da se vaši prijatelji oslanjaju na vas. Ako medrevine podupiru kocku znači da zavisite od prijatelja. Udaljenost između merdevina i kocki otkriva koliko ste bliski s prijateljima. Ono što mislite o merdevinama refleksija je onoga što mislite o prijateljima, uključujući i boju i građu merdevina.

KONJ:

Konj je vaš partner. Ako se nalazi blizu kocki, znači da ste vrlo bliski. Ako je konj vezan ili ima sedlo, volite da kontrolišete partnera. Kao i pre, vaš utisak o konju refleksija je vašeg mišljenja o partneru.

CVEĆE:

Odraz je vašeg potomstva (ako ga imate). Ako je cveće blizu kocke, i vi ste vrlo bliski sa svojom decom.

OLUJA:

Ona je prepreka u životu. Ako je oluja blizu kocke, teška razdoblja su česta.

Ako je je mala, to znači da su prepreke u vašem životu takođe manje.

 (Izvor: Blic / Atma)

Share this article