Alen Delon: Nisam pronašao ženu sa kojom bih proveo ostatak života

Jedan od najvećih francuskih glumaca Alen Delon izjavio da će napustiti "ovaj svet, bez žaljenja" u intervjuu specijalnom izdanju nedeljnika "Pari mač" povodom 60 godina njegove karijere

"Život mi sada ne donosi mnogo toga. Sve sam upoznao, sve video. Ali, iznad svega, mrzim ovo doba, povraća mi se od njega", rekao je 82-godišnji Delon u intervjuu nazvanom "Ja, Delon: Intervju o njegovom životu".

"Postoje bića koja prezirem. Sve je lažno, sve je izvitopereno. Nema više poštovanja, ne drži se obećana reč. Samo je novac bitan. Po ceo dan se govori o nekim zločinima. Napustiću ovaj svet bez žaljenja", rekao je Delon u intervjuu u kojem je govorio o karijeri, teškim odnosima u porodici kao i ženama i prijateljima koji je izgubio.

 

Delon je rekao da su "skoro svi umrli" i dodao da ga je pogodila smrt glumice Mirej Dark s kojom je proveo deo života sedamdesetih godina prošlog veka.

Upitan da li ima mesta za novu partnerku u njegovom životu, Delon je rekao da takvu ženu nije pronašao.

"Ne kažem da nema kandidatkinja. Ima ih 10, ali za sada nijedna mi nije ta s kojom bi proveo ostatak života koji imam. Mogao bih da se oženim kad bi ta žena bila spremna da me isprati do kraja", rekao je glumac koji poslednjih godina ne krije svoje ogorčenje i "umor od slave".

Delon je o poslednjem filmu koji želi da snimi, rekao da je došlo do kašnjenja. Glumac je ranije naveo da će igrati u novom filmu reditelja Patrisa Lekonta zajedno sa Žilijet Binoš.

Čuveni glumac je dodao da bi još jednom voleo da igra u pozorištu. Njegova poslednja uloga bila 2013. godine u komadu "Običan dan" Erika Asua. U toj predstavi igra i njegova ćerka Anuška.

Reditelj Žan Fonten najavio je komad koji će biti napisan Delonu u čast i koji će se zvati "Sumrak divlje zveri".

 

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svetske kinematografije s retkom harizmom i lepotom.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Takođe je upamćen i po duetu s Dalidom i njihovom pesmom "Paroles, Paroles".

Iako je Delonu opala popularnost poslednjih godina zbog njegovih ranijih ispada, arogancije i egocentričnosti, većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article