Dama sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

Elegancija, stil i sofisticiranost imaju jedno drugo ime, i ono glasi Šeika Moza bint Naser. Supruga katarskog emira i jedna je od njegove tri žene, zaslužuje svaki minut pažnje svetskih medija, evo zbog čega.

Njena najvažnija titula su svakako njena deca, ima petoricu sinova i dve ćerke.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vreme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

 

Mozah znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Foto: Profimedia

 *Foto: Profimedia

Svetsku javnost je privukla besprekornim stilom, ali i stavom, koji je uvek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim instutucijama.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

O stilu prve dame Katara svoje su rekli i "Vog" koji je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta. "Veniti fer" ju je progasio najlepše obućenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

Moza je jedna od retkih dama koje 365 dana u godini oblače komade visoke mode, "Šanel", "Živanši", "Dior" njene su omiljene modne kuće.

Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cenu i do 100. 000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article