DANAS JE LEGENDA: Da li znate ko je dečak sa fotografije?

Znate li ko je dečak sa fotografije?

Dok je odrastao u Maloj Italiji u Njujorku zvali su ga Bobby Milk (Bobi Mleko), zbog izrazito svetle boje kože, koja je odudarala od tena ostale dece italijanskog porekla u komšiluku.

Roditelji su mu se razveli kada je imao dve godine, nakon što je njegov otac priznao da je homoseksualac.

Prvu ulogu dobio je sa 10 godina. Bila je to uloga lava kukavice u školskoj predstavi “Čarobnjak iz Oza”.

 

Za svoje uloge pripremao se fanatično, često narušavajući i sopstveno zdravlje. Tako je za ulogu Maksa Kedija u filmu “Rt straha” platio zubaru da mu uništi zube.

Za ulogu Džejka La Mote u filmu “Razjareni bik” ugojio se 27 kilograma, zbog čega je imao ozbiljnih problema sa disanjem.

Jedna ćerka mu se zove Drina (Drena), po romanu “Na Drini ćuprija”, našeg nobelovca Ive Andrića, jednog od njegovih omiljenih pisaca.

Kao mladić je stopirajući putovao Evropom, pa je tako sticajem okolnosti nekoliko dana proveo u domaćinstvu porodice Đokić u selu Čokot kod Niša.

Pet puta je nominovan za Oskara, a dva puta je osvojio ovu najznačajniju filmsku nagradu - za uloge u filmovima “Kum 2” i “Razjareni bik”.

Ovih dana možemo da ga gledamo u filmu “Irac”, slavnog reditelja Martina Skorsezea, sa kojim je snimio čak devet kultnih filmova.

U “Ircu” mu je partner još jedna glumačka legenda italijanskog porekla - Al Paćino.

Dečak sa fotografije je ROBERT DE NIRO.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article