Kada im je majka umrla ovo su zahtevali od njih - a imali su samo 12 i 15 godina

Današnje kraljevsko venčanje pored ljubavi između mladenaca otkrilo je i poseban odnos koji imaju braća Hari i Vilijam.

Njih dvojica odmalena su pod lupom javnosti, omeđeni strogim protokolima koji važe u britanskoj kraljevskoj porodici, mada su roditelji oduvek gledali da ih od toga zaštite koliko mogu.

 

Naime, princeza Dajana ostala je upamćena i po tome što je svoje sinove želela sama da odgaja, iako su kao vrlo mladi ostali bez nje. Svi pamtimo jako potresnu scenu u kojoj samo nekoliko dana nakon tragične smrti princeze Dajane Hari i Vilijam posmatraju silne bukete cveća ispred Kensingtonske palate, dok ih svetina posmatra.

Potom im je na majčinoj sahrani striktno naređeno da hodaju uspravno uz dedu, oca i ujaka, a imali su 15 i 12 godina. Njih dvojica su celoga života povezani, ne samo kao i sva druga braća nego baš i tragedijom koja je ostavila traga na njima za ceo život.

 

Danas, posle svega, stariji Vilijam je kum svom bratu na venčanju, njegova podrška i oslonac. Videli smo koliko je snažna veza između njih dvojice i kako Vilijam smirujuće deluje na svog mlađeg brata. Kada se prvi put danas pojavio, Hari je delovao vrlo nervozno i pomalo uplašeno, ali brat je sve vreme bio uz njega, baš onda kada mu je to najpotrebnije. I sve je prošlo dobro.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article