Najtužnija scena s kraljevskog venčanja koju niko nije registrovao (FOTO)

Slike sa venčanja princa Harija i Megan Markl mame uzahe, osmehe, komentare, ali jedna bi mogla da vam izmami i koju suzu.

Ne, nije u pitanju fotka princa Harija koji se rasplakao pred oltarom. Da biste uočili najdirljiviju scenu sa kraljevskog venčanja potrebno je da pogledate malo širu sliku.

 

Na njoj se lepo vidi da je s mladoženjine strane stajala cela britanska kraljevska porodica na čelu s kraljicom Elizabetom. S mladine - samo njena majka, Dorija Ragland.

Dorija Ragland iza kraljice Elizabete i princa Filipa

 *Dorija Ragland iza kraljice Elizabete i princa Filipa Foto: Tanjug/AP

 

Nakon skandala, hitne operacije srca i potvrde da otac Megan Markl neće prisustvovati kraljevskom venčanju, kao i odluke da Megan sama prošeta do oltara, Dorija je ostala sama na klupi, da sa strane prati "sudbonosno da" svoje ćerke.

Dorija Ragland

 *Dorija Ragland Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, njen izraz lica, na kojem se mešaju sreća, ponos, ali i malo tuge, sa suzama u očima i osmehom majke koja gleda kako se njena ćerka bukvalno pretvara u princezu - moćniji je od svih članova britanskog plemstva sa njihovim uzdržanim facama i rezervisanim emocijama.

Dorija Ragland

 *Dorija Ragland Foto: Tanjug/AP

Jer, Dorija se možda nikad neće uklopiti u kraljevsku porodicu, ali za svoju ćerku će zauvek biti tu, makar joj sama "čuvala leđa". Uostalom, upravo zahvaljujući njoj, Megan je postala žena kakvu danas znamo.

Dorija Ragland je po zanimanju socijalna radnica, a već godinama radi u centru za mentalno zdravlje Didi Hirš smeštenom u Kalver Sitiju u Kaliforniji. Radi i kao instruktorka joge, a ljudi je doživljavaju kao ženu slobodnih shvatanja.

"Dredovi, minđuša u nosu, instruktorka joge, socijalna radnica, slobodnog duha, ljubiteljka prženih krompirića i kolača od limuna. Ako na zabavi čuje pesmu Ala Grina "Call me" videćete je u najslađem plesnom pokretu kako lagano ljulja bokovima, pucketa prstima i vrti glavom. Nećete moći da se suzdržite, prasnućete u smeh. Govorim o svojoj majci", opisala ju je jednom prilikom Megan, koja uvek ističe koliko je bliska s majkom.

 

Meganini roditelji su se razveli kad je imala samo 6 godina, a starateljstvo je pripalo Doriji, iako je i s ocem ostala u kontaktu.

Seća se kako ju je tokom ranog detinjstva učila da pomaže drugima - ni same nisu mnogo imale, ali uvek bi tokom praznika kupovaei hranu za one kojima je potrebnija i nosile je u domove.

Takođe, kao devojčica, Megan je bila izložena velikim diskriminacijama zbog boje kože svoje majke. Naime, mnogi njeni vršnjaci su mislili da joj Dorija nije biološka majka, a poneki su je pitali da li joj je to zapravo dadilja.

Dorija joj je pomogla da postane svesna važnosti poštovanja ljudskih prava, a čini se da je upravo zahvaljujući njoj Megan sa samo 11 postala ikona feminizma.

Sva ta sećanja kriju se u suzama majke Megan Markl dok sedi na onoj klupi okružena nepoznatim ljudima i gleda svoju ćerku i njenog novog saputnika. I sumnjamo da iko u toj kapeli može da razume kako se ova žena sada oseća - ali, sigurni smo i da će njena slika mnoge podsetiti da zagrle svoje majke i zahvale im.

(Izvor: noizz.rs)

Share this article