Ove holivudske zvezde danas slave Božić

Neki od njih odlučili su se na pravoslavlje zbog predaka, neki zbog partnera, a neki iz ljubavi prema običaju.

Iako veliki broj svetski poznatih javnih ličnosti Božić obeležava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kempbel, najveći pravoslavni praznik slave 7. januara, prema Julijanskom kalendaru.

PROČITAJTE JOŠ ŽIVOTNA PRIČA ALENA ISLAMOVIĆA: On je musliman, a njegova supruga katolkinja. Već 40 godina su zajedno i slave svaki Božić

 

Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

tom-henks-ap-rich-fury 770

 *Foto: AP

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera - ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

 

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

ana-i-bastijan-jelka-twitter 770

 *Foto: Twitter

Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obeležio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article