ROBERT DE NIRO KONAČNO PRIZNAO ŠTA MISLI O SRBIMA: Nije štedeo, ovo će odjeknuti svima u ušima!

Robert De Niro je jedan od retkih američkih glumaca koji je otvoreno uvek bio oduševljen Srbijom i Srbima.

Početkom 2019. godine Robert De Niro se preselio u svoju kuću u severnom delu Njujorka i tu živi sa svojim psima kojih ima toliko da im čak i ne zna imena.

"Imam gomilu malih pasa u kući. Divni su, obožavam ih, ali ima toliko mnogo da im i ne znam imena," rekao je glumac u jednom podkastu.

 

Iako nam se čini da oduvek znamo Roberta De Nira u poslednje vreme stalno "isplivaju" određene činjenice koje nas sasvim razoružaju.

Na primer, nedavno smo pisali o tome kako je Robert De Niro priznao javnosti da je njegov otac bio homoseksulalac.

Donosimo vam 5 neverovatnih stvari o Robertu De Niru:

Robert De Niro

*Foto: Profimedia

1. Bio je član bande

Robert De Niro je imao samo 2 godine kada su mu se roditelji razveli, a glumac je nastavio da živi sa majkom u Njujorku. Kada je imao 13 godina, pridružuje se uličnoj bandi i dobija u Maloj Italiji i dobija nadimak Bobi Mlekce, zbog svog beldog tena.

2. Oduševljen Srbijom i Nišom

Tokom studiranja često je putovao, posebno po Evropi, pa se tako obreo i u Nišu.

"Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu..."

Zaustavljao je ljude po ulici nadajući se da će ga neko razumeti, ali – slaba vajda sa znanjem engleskog jezika u tadašnjem Nišu.

"Onda je jedan prolaznik odgovorio „O, jes“, i meni je laknulo. Rekao sam mu da tražim prenoćište, ali da to nikako ne bude u hotelu. „Želim da vidim kako se kod vas živi. A u hotelima odsedaju stranci.“ On je odgovorio „Okej, okej“, i pozvao me da pođem s njim. Odveo me je u neku manju ulicu, stigli smo u zgradu, u sasvim običan stan. Pojavili su se njegova žena i dvoje dece, pospani, tek ustali iz kreveta. „Ovo je moj stan, ovo su moja žena i deca. Možete prenoćiti kod nas, naći ćemo vam nešto da pojedete.“ Verovatno je na mom licu pročitao neku kombinaciju iznenađenja i zadovoljstva. „Hteli ste da vidite kako se kod nas živi. Ako ste saglasni, mi vas primamo u goste.“

 

Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznati ljudi tako prihvatiti. Čovek mi je rekao da se osećam kao kod svoje kuće. Od tada je prošlo deset godina, a ja se i dalje svega sećam do detalja," rekao je slavni glumac te davne 1978, kada je bio gost FEST-a i kada je, sa tek snimljenim „Taksistom“ i nastavkom „Kuma“, počinjala njegova blistava holivudska karijera.

Selo u Srbiji jedinstveno u celom svetu: Priča o neobičnom mestu od kamena na Staroj planini, koje je odolelo vekovima

3. Nije znao kako da živi u braku

De Niro se dvaput ženio. Iz prvog braka sa Dajen Abot ima usvojenu ćerku Drinu i sina Rafaela koji se jedno vreme i sam bavio glumom. Bio je u kratkoj vezi i s pevačicom Helen Springs, koja mu je rodila ćerku Ninu. Uprkos tome što je zahtevao od nje da okonča trudnoću, pevačica je ipak rešila da rodi. Glumac joj je tada isplatio 50.000 dolara, ali nije želeo da se podvrgne testu za utvrđivanje očinstva.

To je uradio tek posle deset godina kad ga je Springsova tužila za neisplaćenu alimentaciju i otkrio da devojčica uopšte nije njegova. Iz nevenčane veze s bivšim foto-modelom Tuki Smit ima blizance Džulijana Henrija i Arona Kendrika. Dečaci su začeti vantelesnom oplodnjom. Krajem 2004. De Niro se oženio Grejs Hajtauer, bivšom stjuardesom i dobili su sina Eliota. Bračni par je ubrzo podneo zahtev za razvod, između ostalog, i zbog neslaganja oko De Nirovog radoholizma. Ova brakorazvodna parnica nikad nije zvanično okončana, a njih dvoje danas žive zajedno u Njujorku.

Robert De Niro

*Foto: Profimedia

4. Preživeo je rak prostate

Jednom prilikom je ispričao kako ga je hedonistički život odveo pravo u ralje bolesti, kada mu je 2003. godine dijagnostikovan rak prostate.

Pošto je kancer otkriven u ranom stadijumu, zbog redovnih kontrola i njegovog odličnog fizičkog stanja, usledio je brz i potpun oporavak. Inače i njegov otac, Robert De Niro Stariji, umro je 1993. od raka u sedamdeset prvoj godini.

5. Italijani su ga optužili da im je "narušio ugled" u svetu

Pošto je Robert De Niro igrao italijanske mafijaše, organizacija Sinovi Italije uložila prigovor premijeru Silviju Berluskoniju tvrdeći da je De Niro narušio imidž kako Italijana, tako i američkih Italijana svojim ulogama kriminalaca.

"Poslednja stvar koju želim jeste da uvredim nekog. Samo volim Italiju. Iz svake uloge koju sam odigrao nešto sam naučio i na taj način nadogradio sebe, a pošto ne mislim da sam u svom dosadašnjem životu saznao sve što mogu, nastavljam da glumim. Uvek se toga setim kada dobijem neki scenario na čitanje jer tokom razvijanja lika koji bi trebalo da tumačim otkrivam nove sfere neke ličnosti koje su mi strane", rekao je Robert De Niro na ove optužbe.

Share this article