Zbog DVE STVARI svi sumnjaju na VELIKU TEORIJU ZAVERE: Ginekolog otkriva šta je PRAVA ISTINA

Svega nekoliko sati nakon što je na svet donela treće dete, vojvotkinja od Kembridža je napustila porodilište "Lindo Ving" "Sent Meri" bolnice u Londonu i sa malenim princom pozirala u javnosti na visokim štiklama, potpuno sređena i našminkana.

Ceo svet danas priča o tome kako je moguće da izgleda tako lepo tek što se porodila, a ni beba nije pošteđena komentara - kako je moguće da nije smežurana i crvena?

Ginekolog Mima Fazlagić kaže da praksa u svetu da mama tako rano napusti porodilište nije nimalo neobična, naročito posle drugog ili trećeg porođaja, i da ne predstavlja nikakvu opasnost za porodilju i bebu da za tako kratko vreme izađu iz bolnice ako je porođaj protekao normalno.

 

- Na zapadu Evrope, u Švedskoj, u Americi sasvim je uobičajeno da posle par sati žena izađe iz porodilišta ako je porođaj protekao uredno i žena se porodila prirodno. Čak i posle carskog reza za 24 sata se izlazi iz porodilišta. To je zbog toga što dan u bolnici tamo košta papreno, ali i odmalena se oni uče da je to nešto sasvim prirodno i normalno, to je njima u svesti, dok se kod nas žene plaše porođajem. Uostalom žena se ponaša onako kako se oseća. Ja sam i kod nas viđala da se žene odmah posle porođaja srede, našminkaju i izađu u hodnik da prime posetu - objašnjava ginekolog.

Ona kaže da je i sa medicinske strane sasvim je dovoljno da se dva sata žena isprati i vidi da li se materica skupila i krvarenje prestalo i ona posle nekoliko sati može kući.

- Ukoliko dobije dobar anelgetik moćiće bez problema da prošeta nekoliko koraka do auta, a kod kuće će naravno nastaviti da leži i odmara. Sva patronaža za bebu je obezbeđena od prvog dana, a možete misliti tek za jednu vojvotkinju i princa kakva nega je na raspolaganju - ističe dr Fazlagić.

 

Komentarišući mnogobrojne novinske članke o rođenju malog princa, čitaoci u Velikoj Britaniji nagađaju da se Kejt Midlton porodila dan ranije i da nema šanse da izgleda ovako lepo i sređeno tek nekoliko sati posle porođaja.

"Da se porodila pre par sati, beba bi bila sva smežurana i zbrčakana, a ne ovako sveža i ružičasta", komentariše jedan čitalac.

"Zašto Kejt nema otečene članke i podočnjake ako se do pre nekoliko sati porađala", kaže drugi.

I kod nas među komentarima možete pročitati slične teorije zavere, pa čak i da se vojvotkinja uopšte nije ni porađala, već da umesto nje rađa surogat majka.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article