28 GODINA JE NEVIN PROVEO U ZATVORU: Osuđen samo zbog jedne stvari, a sada će dobiti 9,8 miliona dolara! (VIDEO)

Afroamerikanac Čester Holman III, koji je skoro 30 godina nevin proveo u zatvoru, dobio je odštetu od 9,8 miliona dolara, što je najveći takav iznos u istoriji Filadelfije.

Holman je 1991. godine uhapšen zbog ubistva studenta Univerziteta u Pensilvaniji samo zato što je vozio beli "SUV" koji je ličio na vozilo viđeno u blizini mesta zločina. Tada je imao 21. godinu i nije nikada bio osuđivan, a radio je kao vozač.

PROČITAJTE JOŠ Nakon što sam upoznao devojku sa majkom, okrenuo sam se i NIKAD JOJ SE VIŠE NISAM JAVIO: Pogledala je Tamaru, nasmešila se i REKLA NAJGADNIJU REČENICU

 

Optužen je za ubistvo studenta posle neuspele pljačke iako je sve vreme tvrdio da nije kriv.

28 godina kasnije, istina je izašla na videlo, odnosno, ogromni propusti policije.

Prošle godine, sudija je utvrdio da su policija i tužioci kreirali slučaj zasnovan na neistinitim navodima koji su iznuđeni od svedoka. Takođe, nisu pružili ključne dokaze koji su mogli da rasvetle slučaj i pravog ubicu privedu pravdi.

 

Nagodba o odšteti je objavljena 30. decembra i tada je otkriveno da će Holman, sada 49-godišnjak, primiti 9,8 miliona dolara.

"Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem šta mi je oduzeto, ali ova odšteta zatvara teško poglavlje u mom životu, a moja porodica i ja započinjemo novo", rekao je Holman za Filadelfija inkvajerer.

PROČITAJTE JOŠ Projekat koji je zabrinuo mnoge: Bil Gejts finansira pokušaj blokiranja sunčeve svetlosti na Zemlju

"On čini sve što može kako bi nastavio dalje. On je veoma snažna ličnost", rekla je advokatica Amelija Grin.

Za sada nisu saopšteni detalji da li se zna ko je zapravo odgovoran za ubistvo za koje je Holman nedužan odgovarao.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=ePl6XrFJebQ&feature=emb_title[/youtube]

Share this article