AMERIKA NA NOGAMA: Donald Tramp kuje nove planove, popularnost mu skočila do nebesa (VIDEO)

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp sastao se sa liderom republikanske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Kevinom Mekartijem u Floridi, gde su razgovarali o planovima kako da vrate većinu u toj instituciji na izborima sledeće godine, javljaju tamošnji mediji.

- Pričali su o mnogim temama, a jedna od njih bila je da povrate većinu u Predstavničkom domu na izborima 2022. Trampova popularnost nikada nije bila ovolika kolika je sada - navodi se u saopštenju komiteta nekadašnjeg predsednika "Spasite Ameriku".

PROČITAJTE JOŠ NEMCI U NEVERICI: "Kako Srbija tako uspešno vakciniše?"

U objavi za medije navodi se da je sastanak srdačan.

 

Susret Trampa i Mekartija dolazi u turbulentno vreme po Republikansku partiju, pošto Trampa od 8. februara čeka suđenje za opoziv pred Senatom zbog sumnje da je podsticao nerede 6. januara na Kapitol Hilu, u kojima je pet osoba poginulo. Bivši predsednik SAD ušao je u istoriju Amerike, kao prvi šef države protiv koga je pokrenuto suđenje za impičment.

Prema pisanju američkih medija, pet članova Republikanske partije ranije ove nedelje je izjasnilo se da je suđenje Trampu "neustavno".

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=nmQaHydThjY&feature=emb_title[/youtube]

Mekarti se, takođe, oglasio saopštenjem posle sastanka sa bivšim predsednikom SAD.

- Predsednik Tramp se obavezao da će pomoći izboru Republikanaca u sastav Predstavničkog doma Kongresa i Senata na izborima 2022. godine. Republikanska većina će slušati narod Amerike i rešiće izazove sa kojima se suočava naša nacija. Demokrate, sa druge strane, samo su pokrenuli agendu kako bi nas podelili, kao što je impičment predsednika koji je običan građanin. Takođe, uništavaju poslove radnika. Za dobro zemlje, akcije demokrata moraju da se zaustave - stoji u Mekartijevoj objavi za medije.

 

Uprkos pritiscima nekih članova unutar partije da ta politička frakcija mora da nastavi dalje bez Trampa, Mekarti se navodno nada da će mu ovo pomoći da Republikanci povrate većinu u Predstavničkom domu, odnosno da mu pripadne pozicija predsedavajućeg u toj instituciji.

Navodno su dva izvora upozorili Mekartija da ne bi trebalo da ode na sastanak sa Trampom. Anonimni izvor blizak dešavanjima kazao da će taj odlazak učiniti da Mekarti izgleda nemoćno, piše Si-En-En.

Drugi izvor blizak ovom političaru kazao je da je Mekartiju rečeno da će izgledati "kao da se puzeći vraća Trampu", te da će ga to dalje izolovati od sponzora partije koji žele da se sklone od bivšeg predsednika SAD.

Share this article