Google: 11 korisnih trikova za koje još uvek ne znate

Možete da priznate ili ne, pa ipak, Google je sjajan, i može da posluži kao odličan drug tokom besanih noći, kao saveznik na putovanjima, ili u bilo kojoj drugoj vrsti zabave koja vam na pamet padne, samo, ako znate kako! 

Možda vam je neko, od hakera drugara i pokazao kako da „ovo i ono“ na pretraživaču uradite, pa da se dobro zabavite, no, mi vam nudimo 11 odličnih trikova, koji će samo potvrditi ono što svi već znaju – Google je najbolja „alatkica“ za svakodnevno poboljšanje raspoloženja.

1. Proverite svoje znanje geografije

Ako vam u poslednje vreme igra Zemljopis baš ne ide od ruke, pokušajte da poboljšate svoja znanja kroz Google igricu Smarty Pins.

2. Možete pronaći nove fontove

Google vam daje popis svih besplatnih fontova na svetu koje možete slobodno da koristite.

3. Možete igrati Atari Breakout

U Google pretraživač upišite pojam Atari Breakout, a potom izaberite sliku, i počnite da se zabavljate.

4. Pogledajte neku sliku u celosti (360 stepeni)

Reč je o google projektu koji se svakoga dana uvećava, a koji se zove Project Google Art, tako da određena dela možete u celosti pogledati, kao da nosite 3D naočare. Za više informacija posetite Google Cultural Institute.

5. Posetite umetničku galeriju virtuelno ali u visokoj rezoluciji

Projekat Art Project Google je zapanjujuć, i sastavljen je od nekoliko hiljada zbirki galerija iz celog sveta, a rezolucija slika koje možete da pogledate je savršena.

6. Pregled pojma sa više tačnih web rezultata

Jeste li znali da određena internet stranica sadrži ključnu reč? Za brže i tačnije rezultate u Google pretraživaču upišite naziv web stranice, pod navodnicima!

7. Istražite noćno nebo

Svemir je ogroman, ali kako nismo svi u prilici da budemo astronauti, i iz fotelje možemo da pogledamo neke delove svemira! U Google, upišite Google.com/sky i posmatrajte i Mesec ili Mars!

8. Proverite šta znači Conway Game of Life

Conway Game of Life je demonstracija podele i razmnožavanja ćelija u određenom vremenskom razdoblju!

9. U Chrome-u možete da pravite oblike od Lego kocki

Saradnja kompanije Lego i Google Chrome je omogućila da Lego kockice možete slagati i koristeći kompjuter, a potom svoju složenu figuru možete postaviti na Google Maps.

10. Pobedite dosadu, igrajte Zerg Rush

Dosadno vam je? U Google pretraživač možete upisati Zerg Rush a onda počnite da klikćete, samo oprez – igrica je baš zarazna!

11. Google pretvara merne jedinice jedne u drugu

Ako upišete bilo koju mernu jedinicu, Google otvara takozvani kalkulator mernih jedinica i pomaže vam da i bez klasičnih znanja iz oblasti fizike za osnovnu školu, pretvorite jednu mernu jedinicu, u neku drugu.

KutakNet

 

Share this article