IVANA je BILA 25 GODINA U BRAKU, RAZVELA SE I DOBILA MUŽA NA SUDU: Mora da joj plati 204.000 €!

Španski sud naložio je muškarcu da plati svojoj bivšoj supruzi Ivani Moral 204.000 evra (oko 23.930.000 dinara) kao kompenzaciju za 25 godina neplaćenih kućnih poslova.

Sudija Laura Ruiz Alaminos izračunala je iznos na temelju minimalne mesečne profesionalne plate za četvrt veka koliko je par bio u braku.

 

Prema odluci objavljenoj u utorak, muškarac takođe mora da plaća Ivani penziju od 500 evra mesečno, kao i 400 i 600 evra svojim kćerima, koje sada imaju 20 i 14 godina.

razvod, brak

FOTO: SHUTTERSTOCK

"Moje ćerke i ja ostale smo bez svega nakon svih ovih godina ulaganja svog vremena, energije i ljubavi i porodice", kazala je Moral govoreći o tome kako nakon razvoda braka nije dobila nikakva finansijska sredstva.

"Bila sam podrška suprugu u poslu i u porodici. Nikad nisam imala pristup finansijskim poslovima, sve je bilo na njegovo ime", dodala je. Par se venčao 1995, ali je Moral zatražila razvod 2020. godine.

 

Na sudu je opisano kako je tokom braka muškarac izgradio uspešan posao s teretanama koji mu je omogućio kupovinu Porše Kajena, Rendž Rovera, BMW motocikala i farme maslinovog ulja od 70 hektara, koja je procenjena na 4 miliona evra. Kada je njihova starija ćerka napunila 16 godina, odbio joj je da plati nastavak školovanja pa je ona počela da radi.

Ilustracija

ILUSTRACIJAFOTO: PROFIMEDIA

Kada su se venčali, sada bivši suprug zamolio je Ivanu da potpiše sporazum o razdvajanju dobara. Prema tome, on bi u razvodu zadržao celo svoje bogatstvo, dok bi se zajednička imovina podelila. Moral, čiji bivši suprug nije imenovan u sudskoj presudi, rekla je da se nada da će njen slučaj inspirisati druge žene. Nakon što je zatražila razvod, prvo je dobila pola njihove kuće, ali ništa više, piše Inews.

"Razlog zbog kojeg sam odlučila da razgovaram sa medijima je što sam želela da žene znaju da možemo potraživati ​​kućne poslove kada postoji sporazum o razdvajanju dobara”, rekla je.

Evro, Euro, Novac

FOTO: SHUTTERSTOCK

Marta Fuentes, njena advokatica, kazala je: "Kako bi on mogao da nastavi svoju karijeru, ona je ostala kod kuće da čuva decu, a oni nikada nisu pozvali nekoga da joj pomogne. Bila je njegova senka, radila je iza njega kako bi se on mogao profesionalno uzdići i postati neko".

(Kurir.rs/Večernji/Blic)

(Izvor: kurir.rs)

Share this article