"Ma, ova država je ruglo Evrope!" Britanski Jutjuberi izvređali Srbiju i IZAZVALI BURU NA MREŽAMA

"Jedva čekam da izađem iz ove rupe, magluštine i dođem u Bugarsku"

Da bismo upoznali neku zemlju, pa i sam grad, ponekad je potrebno ili da odvojimo više vremena ili da nađemo adekvatnog vodiča koji će nas sprovesti na pravi način. Ipak, kada se ta destinacija nalazi samo tranzitno u našim planovima, neretko zbog manjka vremena i brzine spoznamo samo onu manje lepu stranu, baš kao dva Jutjubera iz Engleske, koja su tokom svog putovanja po Velike Britanije do Bugarske, prošli i kroz našu zemlju, za koju baš i nisu imali lepe reči.

PROČITAJTE JOŠ Najžalosnija novogodišnja priča: U beogradsku poštu ušao je deka i rekao - "Dobar dan, Ilija ovde…"

 

Sid i Vil, zaljubljenici u automobile i prijatelji, odlučili su da iz rodne Britanije kolima, koja su prethodno platili 100 funti, odu sve do Bugarske. Od samog početka putovanja, oni nisu štedeli ružne reči kada se radi o gradovima i državama kroz koje su prolazili, pa čak ni samu Britaniju. Da li su bili ozbiljni u svom izlaganju ili je sve deo karakterističnog britanskog humora, ne znamo, ali ono što je korisnicima Jutjuba iz Srbije posebno zasmetalo, jeste opis Beograda, te i same Srbije kroz koju su tranzitno putovali.

PROČITAJTE JOŠ RUŽNA STRANA DOČEKA Stotine mrtvih ptica prekrilo ulicu, stradale tokom novogodišnje noći (VIDEO)

Iako su prethodno po ulasku u glavni grad Srbije rekli kako je grad lep, te i da poseduje veliki broj lepo uređenih zgrada i dekoracija, šok ih je sačekao kada su došli do dela u kom su odseli.

Naime, već po samom dolasku u deo Beograda odakle su planirali da nastave završni put ka Sofiji, oni su imali primedbe na veliki broj ružnih grafita koji su se nalazili na fasadama i garažnim vratima dela grada u kome su odseli. Takođe, u nekom od gradskih ugostiteljskih objekata, ponudili su ih rakijom, za koju je Sid rekao da je bila bezukusna i da je više podsećala na špiritus, te i na konobare u jednoj od kafana koji ih je prvo pitao da li žele da popiju još nešto, nakon čega im je ponudio usluge "dama noći". Kada je video da njih dvojica nisu zainteresovani, dao im je po jedno piće na račun kuće. Kako je Vil rekao u snimku, to ih je baš šokiralo.

 

Njihove zamerke tu nisu stale, već su se nastavile u pravcu ponašanja ljudi u saobraćaju, pošto se Sid požalio kako su mu trubili prilikom izlaska iz garaže, dok mu je Vil objasnio kako je tom prilikom zakrčio čitavu ulicu.

Nastavak negativnih komentara usledio je po izlasku na auto put ka Nišu, gde su situaciju koja je vladala pored puta, odnosno, maglu koja se spustila, opisali da izgleda kao da je pala nuklearna bomba, a karakteristični britanski humor nije izostao ni kada su videli pešaka koji je vukao kofer kraj puta, kao ni nekadašnji ponos naše auto industrije, Jugo, za koga su rekli da je možda jedini auto koji je gori od onoga sa kojim su se oni uputili ka Bugarsku.

Ipak, u jednom delu izlaganja, Vil je uputio izvinjenje svim Srbima i Beogađanima, kojima je rekao, "izvinite, ali ovo nije za mene", nakon čega su se on i Sid složili da jedva čekaju da stignu u Bugarsku, za koju su čuli da je zemlja trećeg sveta, ali da su se uželeli civilizacije, te da veruju da ne može da bude gore od onoga što ih je pratilo tokom vožnje po autoputu kroz Srbiju.

Britanci su nedugo nakon što je odjeknula vest kroz Srbiju o njihovom ponašanju, sklonili pomenuti video sa svog Jutjub kanala.

Share this article