Majka ga je bacila u kontejner čim se rodio: Sada se ovoj napuštenoj bebi ceo svet divi (VIDEO)

Fredi Fidžers ima trideset i kusur godina godina i direktor je sopstvene firme Figgers Communication, koju je osnovao još kao tinejdžer. Danas ta firma vredi 62 miliona dolara, a to nije sve.

Vlasnik je četiri patenta, a lud je za tehnologijom od detinjstva. Zahvaljujući toj svojoj ljubavi i snažnoj radnoj etici, postao je preduzetnik, inovator ali i filantrop.

Njegova priča počela je u rodnom Kvinsiju na Floridi, gde ga je majka ostavila u kontejneru brzo po rođenju. Imao je svega dva dana kada su ga udomili Nejtan i Beti Fidžers. Kada je imao devet godina, od usvojitelja je dobio prvi kompjuter na poklon i sam ga je popravio. Već sa 12 godina radio je kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je sopstvenu firmu.

 

Kada je Nejtanu dijagnostikovan Alchajmer, Fredi mu je pomogao - napravio mu je patike sa GPS signalom i mogućnošću dvosmerne komunikacije. Kasnije je taj program prodao za 2,2 miliona dolara. Od tih para pokrenuo je svoju firmu.

S 24 godine Figgers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim neverojatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce - uzor je u svojoj zajednici, sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima. Ima vremena i volje za sve.

(Izvor: zena.blic.rs)

Share this article