O Putinu svake sekunde brine 10.000 ljudi: Ovi nevidljivi komandosi ne daju da muva proleti pored ruskog predsednika

Za te ljude nikada ne biste rekli čime se bave. Mogli bi da budu i trgovci.

Iako šefu Kremlja, Vladimiru Putinu, učestalo stižu pretnje da mu se sprema atentat, pored njega ne može ni muva da proleti. U nekim momentima izgleda kao da ide sam, ali ga uvek prati stotinu pari očiju.

Zato se samo pretpostavlja da o životu lidera Rusije svake sekunde brine najmanje 10.000 ljudi, pa Moskvu ne zabrinjava mnogo to što šefu Kremlja svakodnevno prete atentatom.

   

Među onima koji brinu o Putinu su visokoutrenirani komandosi, za koje ni njihove porodice ne znaju čime se bave, stotine agenata, ličnog obezbeđenja, osoblja i osobe sa specijalnim zadacima, poput kuvara i degustatora hrane.

Većina tih ljudi potpuno je nevidljiva, čak i kada Putin ide u zvaničnu posetu nekoj zemlji, jer mnogi odlaze tamo i po nekoliko meseci ranije kako bi ispitali teren.

*Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Nakon toga, agenti Federalne službe bezbednosti (bivšeg KGB), organizam od oko dvadeset hiljada članova, prave analize i određuju plan kretanja predsednika kada nije u rezidenciji u mestu Novo Ogarjovo na periferiji Moskve.

 

- Nekada izgleda kao da Putin sam nonšalatno šeta, međutim, istina je da ga tada posmatra stotinu pari očiju.

Izgled njegovog ličnog obezbeđenja strogo je propisan. Moraju da budu barem 20 centimetara viši od njega, ali da istovremeno ne budu upadljivi.

Za te ljude nikada ne biste rekli čime se bave. Mogli bi da budu i trgovci - ispričao je jedan ruski novinar.

*Printskrin: Youtube/Baynetna

Na čelu Putinove Federalne službe bezbednosti već 14 godina nalazi se general Viktor Zolotov, čovek koga bi i retko koji Rus prepoznao na ulici iako se na većini važnih događaja pojavljuje pored Putina, pišu Dnevne.rs

On je osoba iz senke. Upoznao je Putina devedesetih godina i nakon što mu je bio sparing partner u boksu i džudou, ubrzo je postao i šef obezbeđenja.

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article