"Poštovani narode Srbije...": Britanski jutjuberi se izvinili zbog toga što su vređali Srbiju i Beograd (VIDEO)

Sid i Vil, zaljubljenici u automobile i prijatelji, odlučili su da iz rodne Britanije kolima, koja su prethodno platili 100 funti, odu sve do Bugarske.

Od samog početka putovanja, oni nisu štedeli ružne reči kada se radi o gradovima i državama kroz koje su prolazili, pa čak ni samu Britaniju. Da li su bili ozbiljni u svom izlaganju ili je sve deo karakterističnog britanskog humora, ne znamo, ali ono što je korisnicima Jutjuba iz Srbije posebno zasmetalo, jeste opis Beograda, te i same Srbije kroz koju su tranzitno putovali. Sada su odlučili da se iskupe.

PROČITAJTE JOŠ "Ma, ova država je ruglo Evrope!" Britanski Jutjuberi izvređali Srbiju i IZAZVALI BURU NA MREŽAMA

Između ostalih, komentari koji su se mogli čuti na račun naše zemlje bili su da Srbija nije civilazacija i da jedva čekaju da stignu u Bugarsku za koju su, kažu, čuli da je zemlja trećeg sveta ali svakako bolja od "Srbije koja je ruglo Evrope". Šta su sve tačno govorili možete pročitati u prethodnom tekstu, ali je inicijalni video nakon burne reakcije naših ljudi uklonjen.

 

Sada je postavljen novi video, negativni komentari su uklonjeni, a snimak počinje izvinjenjem i to na ćirilici:

"Želimo da započnemo ovaj video s izvinjenjem. Prethodno je postavljen i naneo je uvredu narodu Srbije. Naši komentari nisu imali za cilj da nekog uvrede, kao kontekst serije, prati dva idiota koji putuju kroz delove Evrope i namerno propuštaju dobre delove. Namera je bila da se vratimo na neka mesta koja smo posetili i dokažemo da smo pogrešili tako što ćemo posetiti sve dobre delove koje smo propustili. Sve se mislilo u dobrom humoru. Nema propagande i mržnje kako su pomenule neke srpske novine. Ne mrzimo nijedan deo Istočne Evrope - oženjen sam ženom iz Istočne Evrope. Priznajemo da su neki komentari korišćeni s nedostatkom predznanja i da su prouzrokovali uvredu. Zbog toga se izvinjavamo i ponovo postavljamo video bez bilo kakvih negativnih delova o Srbiji", napisali su Jutjuberi.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=2L9VSwnuKPA&feature=emb_title[/youtube]

Share this article