Stručnjaci upozoravaju: Zemlja se sve brže zagreva i to nije teorija zavere, već naša realnost!

Ekstremno visoke temperature su tek početak naših nevolja, biće još toplije i takve probleme nema samo Srbija. Ceo svet se suočava sa predskazanjima u koje niko nije verovao.

Vremenski uslovi na  Balkanu već nekoliko godina podsećaju na apokaliptične slike užasnih predviđanja za koje smo mislili da su samo deo "teorija zavere". Preživeli smo katastrofalne suše, poplave, izuzetno hladne zime, dok na drugoj strani planete divljaju uragani, cunamiji brišu cela naselja, kiše odnose puteve, zgrade, otvaraju se misteriozne rupe kroz koje propadaju cele kuće.

Između ostalog, povela se polemika o uvek aktuelnom HAARP-u kao američkom oružju za kontrolu klime.

 

Direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević, rekao je za BKTVNews da stručnjaci decenijama upozoravaju na vremenske nepogode kao posledice globalnog zagrevanja.

"Stanje je loše i biće sve gore, toliko gore da nas možda neće biti na planeti. Modeli koji decenijama postoje, predviđaju sve ekstremne vremenske pojave, ono što ne mogu da predvide kad smo prešli granicu posle koje nema više spasa", upozorava Bogojević.

Na komentare da većina Srba ne veruje u globalno zagrevanje, naš sagovornik kaže da ne moramo da verujemo ni u silu gravitacije, ali da ćemo svakako poginuti ako skočimo sa desetog sprata.

"Sasvim je jasno da sve što radimo u poslednjih 100 godina donosi upravo ove posledice. Ne samo da će biti toplije, već će biti i znatno hladnije, u bliskoj budućnosti možemo očekivati mnogo naglije promene.

Danas niko ne može da kaže da postoje četiri godišnja doba, to je stvar stabilnosti i ona postoji 10.000 godina a to je sada narušeno. Ove oscilacije su očigledna posledica zagrevanja do koga dolazi  ljudskog efekta i prirodnih procesa koji se dešavaju na samoj planeti.

 

"HAARP je jedna od stvari koja je u glavama ljudi, a mi volimo da pričamo o stvarima koje nisu problem. Umesto da smanjimo emisiju gigantskih količina gasova u atmosferu, jer to ima očigledne posledice na planetu i buduće naraštaje, nama je lakše da verujemo da svetski moćnici manipulišu vremenskim promenama.

Neko je pre nekih deset, dvanaest godina video na internetu  tekst o HAARP-ovom postrojenju kojim raspolaže SAD i onda su proširili vest da se njegovi odašiljači nalaze u Srbiji. Međutim, to nema nikakve veze sa klimatskim promenama ni kod nas, ni u Americi", objašnjava  Bogojević.

Na pitanje koliko HAARP sistem ima uticaja na klimu u svetu, naš sagovornik tvrdi da to nema veze jedno sa drugim.

"Koliko vaš radio aparat u kolima ima veze sa klimatskim promenama, toliko i HAARP ima veze sa globalnom klimom. Ako želite da znate gde svet ide, pogledajte nama najbližu planetu Veneru, ona je skoro bliznakinja Zemlje. Tamo je atmosferski pritisak 100, a temperatura je 500 stepeni Celzijusa, i ne bismo voleli da živimo na planeti koja je duplo toplija od vaše rerne. Postoji šansa da usporimo ove procese i to ne zavisi samo od Srbije, već sve države trebaju da se udruže", upozorava direktor Instituta za fiziku Aleksandar Bogojević.

(Izvor: bktvnews.com / R. Važić)

Share this article