SVAKI 18-GODIŠNJAK ĆE DOBITI 500 EURA OD DRŽAVE: Postoji samo jedan uslov...

Do kraja godine Italija će morati da odvoji oko 290 miliona kako bi svojim građanima uručila poklon za punoletstvo.

Kako bi podsetila mlade da je kultura veoma važna za kvalitet života i društva, italijanska vlada je odlučila da tinejdžerima kao poklon za punoletstvo daje vaučere u vrednosti od 500 evra koje mogu iskoristiti za koncerte ozbiljne muzike, pozorište, film, muzeje, knjige i nacionalne parkove.

Odluka stupa na snagu 15. septembra, a do kraja godine Italija će morati da odvoji oko 290 miliona za 575.000 tinejdžera koji slave punoletstvo.

Pixabay, Rim

*Foto: Pixabay, Rim


"Inicijativa ima za cilj da pošalje poruku mladima i da im poželi dobrodošlicu u društvo punoletnih", rekao je Tomazo Nanićini i dodao da veruje kako je novac dobro uložen.

"To nas takođe podseća koliko je važna konzumacija kulture, kako da bi se obogatili kao osobe, tako i da bi ojačali naše društvo", objasnio je.

Novi osamnaestogodišnjaci će moći da koriste novac iz ovog vaučera uz pomoć aplikacije pomoću koje će moći da kupuju kako onlajn, tako i u radnjama.

Reuters, Sud u Rimu

*Foto: Reuters, Sud u Rimu


Ovo nije prvi put da Italija pokreće slične inicijative. Premijer Mateo Renci prethodno je odvojio milijardu evra za "siromašne i obespravljene populacije migranata". Rencijev program takođe je bio baziran na vaučerima u vrednosti od 500 evra koje su migranti mogli da iskoriste isključivo za kulturne sadržaje.

Najavljeno je da će princip u budućnosti biti primenjen i na prosvetare koji će vaučare dobijati za stručno usavršavanje.

 

(Izvor: Newsweek.rs)

Share this article