VERSKI FANATICI: Roditelji odbili lečenje rečima 'Bog ne greši', beba umrla od komplikacija

Majka je odbila lečenje rečima "Bog ne greši"!

Rachel Joy Piland (30) i njezin suprug Joshua Barry Piland (36) su odbili liječenje svoje kćeri Abigail jer "Bog ne griješi". Beba je umrla od žutice. Bila je stara samo tri dana. 

 

Par vjerskih fanatika iz Michigana je kazneno prijavljen za nenamjerno ubojstvo. Abigail je rođena 6. februara. Porodili su je babica i dva pomagača u domu Rachel i Joshue. Curica je prilikom poroda bila zdrava.

Kada je babica došla u kontrolu naredni dan beba je imala znakove žutice. Babica je upozorila roditelje da kćer odmah odvezu u bolnicu. 

- Majka je to odbila jer je rekla da "Bog ne griješi" - rekao je detektiv Peter Scaccia.

 Naredni dan beba nije pravilno jela i počela je povraćati krv. Rachel je stavila bebu pored prozora odjevenu samo u pelenu i upalila je sušilo za kosu kako bi ju grijalo. Bebi je bilo sve gore, a onda je Rachelina majka Rebecca 9. februara htjela odvesti unuku u bolnicu. Rachel je to odbila i Abigail je tog dana umrla.

O smrti bebe policiju je izvijestio Rachelin brat. Policija je u kući našla mrtvu bebu i troje odraslih oko nje kako mole. Ustanovljeno je da je beba umrla zbog komplikacija uzrokovanih žuticom.

Par je uhapšen, ali su platili 75.000 dolara jamčevine i suđenje čekaju na slobodi. 

(Izvor: novi.ba)

Share this article