ZA NAROD HEROJ, ZA SUD ZLOČINAC: Vladimir spasio decu od pedofila, dobio osam godina robije (VIDEO)

Vladimir Sankin iz Rusije osuđen je na osam godina zatvora nakon što je ubio Vladimira Zajceva (54), koji je pokušao da seksualno napastvuje dvojicu dečaka.

Sankin se tereti da je Zajcevu, koji je ranije osuđivan zbog pedofilije, naneo teške telesne povrede, od kojih je ovaj kasnije preminuo. Zločin se odigrao u januaru prošle godine, nakon što je dečak (14) koji je uspeo da pobegne napadaču, dotrčao do Vladimira, koji se šetao ulicom i zamolio ga za pomoć.

PROČITAJTE JOŠ Hranislav Dimitrijević upucao mladića koji je pokušao da ga opljačka, a sada lopov traži da mu plati odštetu!

 

Dečak je rekao da je muškarac njega i druga namamio u stan i potom ih je, preteći sekirom, naterao da se skinu goli. Vladimir je, kada je ovo čuo, sa dečakom otrčao u stan gde je Sankin držao mališane, a pedofila je izvukao na ulicu i brutalno ga pretukao. Od zadobijenih povreda, Sankin je preminuo u kolima Hitne pomoći.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=t3W-mjE3MdU&feature=emb_title[/youtube]

Kasnije se ispostavilo da je žrtva ranije osuđivana zbog silovanja deteta. Prilikom suđenja Vladimir je rekao da nije imao nameru da ubije čoveka, već je samo želeo da spasi decu.

Rusi smatraju da je Vladmir heroj, zbog čega su svojevremeno pokrenuli peticiju da se brani sa slobode. Ipak, sud ne smatra da je Vladimirov čin herojski i on je danas osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora u kazneno-popravnoj ustanovi sa maksimalnim obezbeđenjem.

(kutaknet.com / telegraf.rs)

Share this article