ZAPAD U NEVERICI Ujedinjuju se Rusija i Belorusija?

Rusija i Belorusija treba da prošire integracione procese u svim sferama, rekao je beloruski lider Aleksandra Lukašenko u intervjuu „Rusija 1“.

- Treba da integrišemo ekonomiju, ljude itd. Ne treba apsolutno ništa sprečavati. Naprotiv, treba da budemo bliže Rusiji i tada će se rešiti i politička pitanja. Kada ljudi vide da trideset godina tapkamo u mesto u izgradnji Saveza dve države, oni postavljaju logično pitanje: zašto? - rekao je Lukašenko.

PROČITAJTE JOŠ GRENEL POSLAO JAKU PORUKU BAJDENU I HARISOVOJ: Neka vam je sa srećom kada budete pametovali drugim zemljama!

 

On je naveo da Belorusi smatraju sve Ruse svojom braćom, podsetivši da dve države imaju isti koren.

- Belorusi se uvek mogu osloniti na starijeg brata – Rusiju. U isto vreme, Rusija zna da bi joj, bez Belorusije, bilo teško sa Zapadom - dodao je predsednik.

Što se tiče predsednika Rusije Vladimira Putina, Lukašenko ga smatra prijateljem sa kojim je uvek u istom timu, i u sportskoj, i u političkoj areni.

- Putin je dokazao da je ne samo moj već i prijatelj naroda Belorusije, rekao je on.

On je u intervjuu najavio da bi nacrt izmene Ustava republike mogao biti pripremljen do kraja ove godine i da bi mogao biti usvojen na referendumu. O tome će se više znati na Beloruskom narodnom saboru koji je zakazan za februar.

Share this article