Zaražena žena iz BiH putovala u punom autobusu: Prešla hrvatsku i slovenačku granicu, a tek je pred Nemačkom ustanovljeno da ima POZITIVAN KORONA TEST

U subotu je jedan autobus vraćen s nemačke granice jer je u njemu bila putnica zaražena korona virusom. Žena je u Nemačku pokušala da uđe tako što je pokazala pozitivan test.

Iz autoprevozničke kompanije čiji je autobus vraćen u subotu rekli su da vozači prilikom ulaska u autobus obavezno traže PCR test, koji je putnica i pokazala.

- Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom jeziku. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus. Putnica je uspela da pređe i hrvatsku i slovenačku granicu, tek na nemačkoj granici su odvojili njen test i izvršili proveru, gde je ustanovljeno da je test pozitivan - kažu iz ove kompanije, a prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ OBRATITE PAŽNJU! Ukoliko imate antitela, možete da širite koronu, evo koliko to može da potraje!

 

Navode da je putnica odmah odstranjena iz autobusa koji je zadržan na granici i svi putnici bez prava boravka u Nemačkoj su vraćeni u BiH.

- Firma je organizovala drugi autobus, koji je preuzeo putnike s granice kojim je odobren ulazak u Nemačku, njih 38 i krenuo prema odredištu, tj. prema gradovima gde putnici idu. Ostali putnici koji su vraćeni s granice zato što nemaju boravište u Nemačkoj, njih 21, krenuli su s našim autobusom prema BiH - navode iz kompanije.

Istakli su da su iznenađeni ovim postupkom putnice, koja je svojim nesavjesnim ponašanjem ugrozila život 60 putnika, dva vozača i svih policajaca i carinika koji su vršili kontrolu, te da će protiv nje podneti tužbu.

- Zdravstvena ustanova koja je vršila testiranje takođe se ponela nesavjesno. Zaposlenici te ustanove su samo uručili test pacijentu i nisu odradili dalju proceduru, što je omogućilo putnici da krene na put u Nemačku. Putnici koji su vraćeni za BIH karte koje su kupili mogu iskoristiti za ponovno putovanje, ili se mogu javiti u našu najbližu poslovnicu da im izvršimo povrat novca - navode iz kompanije "Kantić Touristik".

Share this article