Kako danas živi Đorđe Joksimović po čijoj sudbini je snimljen film Otac: Da li ima posao i gde su njegova deca?

Teška priča o čoveku kojem su 2015. godine oduzete kćerke u Kragujevcu

Film Srđana Golubovića "Otac", nikoga nije ostavio ravnodušnim, pogotovo jer znamo da je snimljen po istinitom događaju.

Đorđe Joksimović je ostao bez dece zbog siromaštva. Naime, Centar za socijalni rad iz Kragujevca oduzeo mu je decu, jer Đorđe nije imao stalni posao, ali ni funkcionalnu kuću.

PROČITAJTE JOŠ Tihomir Stanić o Mileni Radulović: Ovo je moja poruka svima onima koji pitaju "šta je čekala do sad"

 

Kada su mu deca oduzeta, Đorđe pešači od Kragujevca do Beograda, čak 4 puta kako bi podneo molbu da mu se deca vrate.

"Hteo sam da pokažem volju i želju da vratim svoju decu, zato sam pešačio četiri puta od Kragujevca do Beograda," ispričao je Đorđe Joksimović u emisiji "Među nama".

PROČITAJTE JOŠ "Virus mogu da prenesu i osobe koje su preležale koronu": Naučnici upozoravaju da ljudi koji imaju imunitet i dalje su opasni po druge

"Prvi put sam pešačio kako bih podneo molbu da mi se deca vrate. Obećali su mi, ali obećanja nisu ispunjena. Zato sam išao još tri puta peške. Danas je malo bolja situacija, jer decu viđam svake druge subote i svake druge srede... S početka nisam ni viđao decu, bilo je grozno.

Meni su deca oduzeta 17. marta 2015. godine, zbog bolesti moje žene. Ja nikakve veze s tim nisam imao, radio sam celo vreme. Supruga je i dalje na lečenju, a ja se borim da vratim decu. Sada imam stalni posao, radim, imam kuću, imam uslove da vratim decu.

 

Sada trenutno Centar za socijalni rad uopšte mi se ne javljaju na telefon niti ne žele da me prime. U potpunosti su nezainteresovani. Poslednji uslov da bi mi vratili decu bio je posao, a sada kada imam stalni posao ne mogu da dođem do bilo koga od njih u Centru za socijalni rad.

Meni se niko ne javlja i ja ne znam šta da radim....

Film "Otac" koji je snimljen prema mom slučaju dao mi je još veću snagu da se borim. To nije samo moja priča, nego priča mnogih porodica i toga ima u mnogim Centrovima. Tamo gde se deca stvarno treba da sklone, njih ne sklanjaju.

PROČITAJTE OVDE POTRESNA ISPOVEST MILENE RADULOVIĆ: "Silovao me učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kad sam imala 17 godina"

Moja deca su u hraniteljskoj porodici u Topoli. Hranitelji su fer i korektni prema deci. Bilo je i tu problema, pisao sam pisma Centru, ali tek kada sam ja otišao do hranitelja i sa njima pričao,stvari su se smirile.

Ja, koliko sam upućen, hranitelji dobijaju 45.000 dinara po detetu, a nadoknada dok su deca bila kod mene je bila 14.800 ukupno," ispričao je Đorđe Joksimović u emisiji "Među nama".

Video možete pogledati OVDE

(kutaknet.com / stil.kurir.rs)

Share this article