MEMEDOVIĆ I 500 DŽAKOVA ĐUBRETA: Voditelj ručno čistio jezero Perućac - otpad godinama bio u vodi (VIDEO)

"Ovo je mala akcija, koja treba kaže mnogo, da smo prosto zapustili sebe", istakao je Memedović.

Svedoci smo da mnogi od nas ne brinu za okolinu, kao i da otpad često umesto u kantama, završi u prirodi. Tako neretko možemo videti belu tehniku, plastične flaše, razne uređaje, pa čak i mrtve životinje koje nemaju veze sa vodom kako plutaju našim rekama.

Međutim, postoji i sve veći broj ekološki svesnih građana koji na sve načine pokušavaju da poprave tu situaciju, organizujući razne akcije čišćenja. Oni svojim primerom pokazuju kako bi trebalo da se ponaša svaki savestan građanin koji voli prirodu i svoju zemlju.

PROČITAJTE JOŠ Najčistije i najtoplije jezero u Evropi nalazi se u ovom gradu u Srbiji! (FOTO)

 

Jedan od njih je i poznati TV voditelj i autor, Jovan Memedović, koji je na svom Instagram profilu podelio svoje utiske nakon uspešne ekološke akcije na jezeru Perućac.

On je snimio prikupljeno đubre u kesama kao dokaz urađenog posla i tom prilikom poslao važnu poruku da moramo da vodimo računa o prirodi oko sebe.

"Ovi džakovi su puni smeća, uglavnom iz domaćinstava, koje je završilo na nekoj deponiji ili u reci, pa je došlo i do jezera. Mi smo sve to ručno pokupili i to će završiti na deponijama. Ono što je najinteresantnije, ovaj otpad je višedecenijski. Mi smo sakupili više od 500 džakova. Ovo je mala akcija, koja treba kaže mnogo, da smo prosto zapustili sebe", rekao je Memedović nakon čišćenja Perućca.

(kutaknet.com / mondo.rs)

Share this article