"Otišla je duša Novog Sada" Reporter RTS-a se rasplakao u programu uživo, nije uspeo da sakrije tugu zbog smrti Balaševića

Đorđe Balašević, čuveni kantautor, napustio nas je juče u 67. godini života. Reporter RTS-a Milan Srdić uključio se sinoć u program ispred kuće pokojnog muzičara u Novom Sadu, a nije mogao da sakrije emocije zbog smrti "Panonskog mornara".

- U njegovoj ulici je trenutno tišina. Tišinu ovde, u Jovana Cvijića, ometa samo saobraćaj. Iza mene, kao što možete da vidite, okupljaju se građani. Pale sveću, videli smo suze. Otišla je duša Novog Sada, duša slovenska, duša celog regiona - kazao je reporter u "Dnevniku".

PROČITAJTE JOŠ O smrti Đorđa Balaševića izveštavaju "Vašington post", AP...

 

- Želeo je na grobu da mu bude ruzmarin. U cvećarama je uzimao bele ruže, tačnije 11 belih ruža za osobu kojoj je sada najteže. Sad ću otići i odneti ovaj ruzmarin na mesto za našeg Đorđa - dodao je on, dok su mu oči bile pune suza, a glas mu je podrhtavao.

dorde-balasevic-foto-dragan-kadic 770

 *Foto: Dragan Kadić

Balašević je, podsetimo, pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako saznaje "Blic", imao je kovid-19 i bio je u lošem stanju. Lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Lekari su, kako saznajemo, dva i po sata pokušavali da ga vrate u život. Nažalost, bezuspešno.

Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Share this article