PRVO OBRAĆANJE LE PENOVE! Uvešću red u Francuskoj! (VIDEO)

U svom prvom obraćanju nakon izbora, kandidatkinja koja će kako se čini zasigurno sa aktuelnim predsednikom Francuske Emanuelom Makronom odmeriti snage u drugom krugu, Marin Le Pen zahvalila se narodu Francuske što joj je dao čast da se kvalifikuje u drugi krug, te da će s poniznošću preuzeti odgovornost koju su joj glasači dali.

 Prema prvim preliminarnim poluzvaničnim rezultatima izbora za predsednika Francuske na osnovu 20 miliona prebrojanih glasova, Marin Le Pen vodi sa 27,8 odsto osvojenih glasova, dok Emanuel Makron ima podršku 26,2 odsto glasača.

SIN MUAMERA ZUKORLIĆA TVRDI: Moj otac je otrovan, imamo dokaze iz 2 laboratorije (VIDEO)

"Vidim nadu u ovom glasanju, nadu da će se probuditi ova naša oživljena snaga", dodala je liderka Nacionalnog okupljanja.

 

Pozvala je sve one koji nisu glasali za Makrona da glasaju za nju u drugom krugu. Rekla je da će biti predsednica svih Francuza ako bude izabrana u drugom krugu te da će sprovoditi kontrolu useljavanja i brinuti se za bezbednost svih građana.

[youtube height="577" width="770" align="left|right|none"]https://www.youtube.com/watch?v=He07fyc-0Og[/youtube]

Uz uzvike svojih pristalica koji su skandirali "pobedićemo", obećala je da će uvesti red u Francuskoj u roku od pet godina.

Prema prvim projekcijama nakon glasanja, kako je objavila francuska onlajn televizija BFMTV Makron osvojio 28,50 odsto glasova, a Le Penova 24,2 odsto, Melanšon 20,2 odsto, dok je četvrti, daleko iza Melanšona, kandidat ekstremne desnice Erik Zemur sa 7,1 odsto glasova.

BIVŠA VODITELJKA JE SUPRUGA TRAGIČNO STRADALOG BRANKA GOGIĆA Ljajićev blizak saradnik iza sebe ostavio dvoje dece

Kandidatkinja desnice Valeri Pekres dobila je 5,1 odsto, dok su ostali kandidati osvojili su manje od pet odsto. Kandidatkinja socijalista An Idalgo, inače gradonačelnica Pariza, osvojila je 1,9 odsto. Ona je odmah pozvala svoje birače da u drugom krugu glasaju za Makrona. 

Share this article