Roditelji se često pitaju kako da održe autoritet, a ujedno da sačuvaju odnos poverenja sa decom? O greškama koje prave, izazovima roditeljstva sa kojima se susreću u vaspitanju govori dr Ranko Rajović u emisiji "Blic žena studio", koja se emituje danas u 18.15 h na Blic televiziji.

Kao što mi želimo nasmejanu, opuštenu i veselu decu, a ne mrgude, tako i naša deca žele nasmejane i opuštene majke, a ne doživotne vrhovne sudije i tužioce.

Starost sa sobom nosi i usamljenost, a samo pojedinci znaju kako da se izbore.

Deca u rostoranima, hotelima ili na popularnim odmaralištima su tema oštre diskusije u Italiji. Veliki broj ljudi je saglasan da dok su u restoranu ne žele da čuju vrisku dece, plač ili njihovo trčanje po lokalu, dok sa druge strane ima i onih koji smatraju da je tako nešto nelegalno.

Nema više batina u vaspitavanju dece u Srbiji, kaže novi zakon o porodici i pravima deteta, staviše svaki mališan će imati pravo da prijavi roditelja ako ga tuku.

“Mnogo su važniji misaoni procesi. Mi moramo aktivirati dečji mozak na prirodan, biološki način.” – objašnjava dr Rajović.

Page 1 of 68