Izaberite jedan od ovih oblika i saznaćete za koji posao ste rođeni!

Uz pomoć ovog testa lako možete da saznate koji će vam posao najbolje ići u životu. Kako biste pronašli pravo životno zanimanje ili ono najidelanije za vas u budućnosti, potrebno je da samo pažljivo pogledate predložene oblike.

Potom složite ostale oblike od onoga koji vam je najprivlačniji do najmanje privlačnog.

 

1. Krug

Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju srećni, stoga ne čudi da vas nazivaju lepkom koji saradnike drže na okupu. U stanju ste da stabilizujete grupu i posedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih naime osećate kao svoju sopstvenu.

Ali vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lenjosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete sopstveni mir, kao ni priznanje za uspeh.

Tipični poslovi: gluma, marketing, istoričar, domaćica, radnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.

2. Kvadrat

Volite naporno da radite, razboriti ste i uvek želite da završite ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama je vaša strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno da proverite, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mesta šefa. Zbog dominantnog korišćenja leve polovine mozga, koju karakteriše logičko razmišljanje nikad ne slušate unutrašnji glas nego ste u stanju radije da satima analizirate kako doći do rešenja nego poslušati intuiciju.

Idealni poslovi za vas: računovođa, službenik u banci, programer, građevinski radnik, doktor, inženjer, trgovac, vozač.

 

3. Trougao

Rođeni ste menadžer, iako možete da se usredotočite na cilj i promišljeno i brzo da analizirate situacije, brzo učite i nove informacije upijate kao sunđer. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite da budete u pravu, pa i ne čudi kako vam je najteže da priznate grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i samoorijentisanost.

Idealni poslovi za vas: arhitekta, preduzetnik, dizajner, ekonomista, direktor, advokat, vojnik, pilot, političar, sindikalac.

4. Pravougaonik

Baš kao i prelazna forma pravouganika koja nastaje iz jednog oblika prema drugome tako i vi stalno pokušavate da sedite na dve stolice. Nikako ne prepoznajete sopstvene kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterisali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušaćete da učinite ono što nitko dosad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.

Idealni poslovi za vas: preduzetnik, animator, voditelj sektora, izvođač.

5. Cik-cak

Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizuje, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost da stvorite uravnotežen pogled na svet i da vidite njegovu unutrašnju lepotu. Ali, s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo da radite na jednome mestu. Postaje vam dosadno, posebno jer ste uvereni kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano.

 

(Izvor: Telegraf.rs)

Share this article