Nauka

Po povlačenju nekadašnjeg Panonskog jezera, čiji se jedan zaliv duboko zavlačio između planina Jastrepca i Pasjače, ostalo je između ovih planina njegovo zaravnjeno dno.

Iako je još prošlog novembra profesor dr Vladan Petrović u Badnjevcu kod Kragujevca postavio solarno postrojenje bez panela, koje sakuplja i skladišti sunčevu energiju koja cele zime može da se koristi, niko u Srbiji nije zainteresovan za njegov izum.

Život savremenog čoveka ne može se zamisliti bez otkrića kao što su električna struja, mobilni telefon i automobil, a za neke od najznačajnijih naučnih dostignuća zaslužni su upravo naši naučnici.

Novootkriveni deo našeg imunološkog sisitema mogao bi da bude iskorišćen u izlečenju svih vrsta raka, objavili su naučnici.

Poziv je Stojkoviću stigao od Nobelove skupštine Karolinska unvireziteta, a kako je napisao na svom Tviter nalogu, čast mu je da ponovo učestvuje u radu grupe koja će kandidovati naučnike.

Distopija... Razvoj tehnologije poslednjih nekoliko decenija doveo je do toga da je skoro nemoguće izbeći praćenje koje sprovode tehnološke kompanije i države

U prošlom veku svaka generacija odrastala je u ljude inteligentnije od svojih roditelja. Na standardnim testovima inteligencije, koje su deca polagala u većini zemalja razvijenog sveta, prosek bi se svakih nekoliko godina pomerao naviše.

Page 1 of 17