UHAPŠEN LEKAR IZ KOVID BOLNICE: Policiji stigla jeziva PORUKA, a onda su pogledali leševe

Bio je zadužen za hitne slučajeve u bolnici u provinciji Breša.

Lekar je ubio dvoje svojih pacijenata kako bi oslobodio krevete u kovid bolnici, tvrde italijanski tužioci, piše britanski The Sun.

PROČITAJTE JOŠ TUGA Na majku i dete naleteo kombi, beba preminula, a žena se bori za život

Doktora Karla Mosku (47) policija je zadržala nakon tajne istrage nakon smrti dvojice muškaraca. Takođe je osumnjičen za još tri smrtna slučaja.

 

Moska je uhapšen juče u ranu zoru nakon što su tela Natala Bassija (61) i Anđela Paletija (80) ekshumirana i nakon što su provereni njihovi zdravstveni kartoni nakon što su umrli u prvom talasu epidemije.

Dr Moska je bio zadužen za hitne slučajeve u bolnici Montikjari u provinciji Breša.

bolnica-korona-respirator-mitar-mitrovic-ras 770

 *Foto ilustracija: Mitar Mitrović / RAS

Pokrajina je deo regije Lombardija, koja je bila najteže pogođena regija u Italiji kada je država beležila vrhunac od oko 800 smrtnih slučajeva dnevno.

Dao im je anestetik i lekove koji blokiraju nervni sistem i opuštaju mišiće.

 

Tužioci kažu da je Moska dvojici muškaraca, koji su primljeni oboleli od kovida-19, dao anestetik, plus lekove koji blokiraju nervni sistem i opuštaju mišiće, uzrokujući njihovu smrt kako bi oslobodili preko potrebne krevete.

Lekovi se obično koriste kada se pacijenti stave na respirator, ali istražitelji su otkrili iz zdravstvenih kartona, da muškarci nisu bili intubirani.

PROČITAJTE JOŠ JEZIV SLUČAJ U ŠPANIJI Žena proglašena mrtvom zbog korone, kući se vratila DEVET DANA nakon sahrane

Zvaničnici su pokrenuli istragu nakon anonimnih dojava o Moski, a danas on je juče bio u kućnom pritvoru zbog sumnje na ubistvo i falsifikovanje evidencije.

Poruka koja je policiji skrenula pažnju na lekara: “Morate da proverite doktora Mosku. On je lud. Ubija pacijente da bi oslobodio krevete”

Istražni sudija Anđela Korvi napisala je u poternici da je dr Moska imao „potpuno znanje“ o tome šta radi i da je „bio sposoban da ubije“.

Napisala je da je navodni motiv bio ”osloboditi krevete i fizički i emocionalno pomoći osoblju”.

(kutaknet.com / objektiv.rs)

Share this article