Albanka na srpsku granicu došla okićena zlatom, a onda su joj otkrili bogatstvo u džepu i prtljagu

Carinici su u saradnji sa policijom juče na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili krijumčarenje više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na više od 1,6 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven oko 22 časa, kada je granična policija za kontrolu izdvojila "mercedes" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke, gde živi, ka Severnoj Makedoniji putovao bračni par makedonskih državljana albanske nacionalnosti.

 

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, oba putnika su rekla da nemaju ništa, međutim, detaljnim pregledom utvrđeno je suprotno.

Naime, oko vrata 27-godišnje putnice, koja se nalazila na mestu suvozača, najpre su uočeni zlatni lančići, za koje je ona navela da su njen lični nakit.

Zlatni nakit

 *Foto: Uprava carina

Sumnja da se ipak radi o krijumčarenju potvrđena je kada su u džepovima pantalona koje je pomenuta putnica na sebi nosila pronađeno još zlatnog nakita.

To, međutim, nije bilo sve, jer je neprijavljeno zlato otkriveno i u prtljažniku, među njenim ličnim stvarima.

Od putnice koja se našla u prekršaju oduzeto je 610 grama neprijavljenog zlatnog nakita - 20 narukvica, ogrlica, prstenja, lančića, minđuša, privezaka, kao i dva dukata ukupne vrednosti 1.677.500 dinara.

Carina podseća putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, međutim, ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita - dužni ste da ga prijavite, kako ne biste došli u situaciju da vam on bude privremeno ili trajno oduzet.

(Izvor: telegraf.rs)

Share this article