Dejan Jović (46), uhapšeni zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji, osumnjičen je i da je lične podatke kriminalaca, adrese i matične brojeve, davao trećim licima, najverovatnije članovima kriminalnih grupa.

Sve srećne porodice liče jedna na drugu, ali nijedna nesrećna porodica ne liči na porodicu Mahira Rakovca, 14-godišnjeg dečaka koji je pre tačno tri godine izvršio samoubistvo skočivši sa solitera u kom je živeo sa majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem. U roku od godinu dana, preminuli su i njegovi roditelji.

Na sednici kosovskog parlamenta danas su izglasana sva tri zakona kojima se omogućava transformacija KBS u vojsku Kosova. Sednici su prisustvovali premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i kosovski predsednik Hašim Tači.

Današnji pokret jedinice KFOR-a izazvao je uznemirenje među lokalnim srpskim stanovništvom.

Direktor Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ Milica Marčeta Kaninski sprovela je novu sistematizaciju u ovoj državnoj ustanovi kojom je ukinula nekoliko radnih mesta i spojila ih u jedno koje je dodelila svom suprugu, kome je, pride, povećala i platu za čitavih 100.000 dinara, otkriva Pištaljka.

Veliki duhovnik Rusije, čuveni shimonah Varsanufije uspeo je u nameri da čudotvorni Gadenovski krst odnese i pokloni svetinjama i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Reč je o velikoj svetinji Rusije, krstu koji se pojavio pre skoro 600 godina, o čemu postoji veoma živo predanje.

Page 1 of 527