Ana Brnabić: "Molim prosvetare da se u što većem broju prijave za vakcinaciju"

Važno je imati normalnu nastavu što duže, istakla je premijerka. Prosvetni radnici će sutra zavrnuti rukave, dok će vakcine već danas početi da primaju pripadnici MUP, Vojske Srbije i predstavnici medija

Masovna vakcinacija stanovništva u Srbiji kreće od danas, najavila je premijerka Ana Brnabić, uz posebnu molbu prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave.

PROČITAJTE JOŠ VAKCINA PO GODIŠTIMA Pogledajte koje starosne kategorije mogu da se vakcinišu sa kojim cepivom

Istovremeno će početi i davanje cepiva za sledeću prioritetnu grupu, u koju, uz prosvetne radnike, spadaju i pripadnici MUP, Vojske Srbije i predstavnici medija, s tim što će prosvetni radnici zavrtati rukave od sutra.

- Posebnu molbu upućujem prosvetnim radnicima da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. To je jedini način da se omogući da oni što bolje obavljaju svoj posao čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica - izjavila je Brnabićeva na Ubu, a preneo Tanjug.

 

Pozvala je prosvetare da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, ili kod svojih školskih uprava, ili preko portala E-uprava, elektronski ili telefonski.

- Važno je omogućiti normalnu nastavu što duže - istakla je premijerka i dodala da je veoma važno što su škole juče počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa.

Brnabićeva je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družuli se, obrazovali i stekli radne navike.

branko-ruzic-foto-ministarstvo-prosvete 770

 *Foto: Ministarstvo prosvete

Sačuvati zdravlje

Ministar prosvete Branko Ružić se oglasio saopštenjem i istakao da će vakcinacija prosvetnih radnika početi sutra.

- Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu.

Share this article