Da li su ubistvo Luke Radulovića naručili Crnogorci? Motiv je dug i cinkarenje

 Crnogorci su mu pretili ubistvom ukoliko ne vrati novac, ali on očigledno nije shvatao pretnje ozbiljno - kaže izvor iz istrage.

Ubistvo Luke Radulovića (37), dilera droge i radnika obezbeđenja noćnih prestoničnih klubova, javnosti poznat po presecanju kolone vozila predsednika Vučića bentlijem, navodno jenaručila kriminalna grupa iz Crne Gore, a motiv su dug i cinkarenje, piše Srpski telegraf.

 

 Radulović je jedno vreme sarađivao sa jednim crnogorskim klanom i saradnja je bila na najvišem mogućem nivou. Nabavljao je od njih drogu koju je kasnije preprodavao na našem tržištu. Navodno im je ostao dužan veću sumu novca, koju nije mogao da vrati. Crnogorci su mu pretili ubistvom ukoliko ne vrati novac, ali on očigledno nije shvatao pretnje ozbiljno - kaže izvor ovog lista iz istrage.

*Foto: Facebook/Luka Radulovic

Ova kriminalna grupa iz Crne Gore, kako dodaje naš sagovornik, imala je još jedan motiv da ubije Luku Radulovića.

- Radulović je pre samo mesec dana sklopio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio i Specijalni sud. On je tada pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, a u zamenu za istu ocinkario je dvojicu dilera koji su početkom februara uhapšeni sa više od 120 kilograma marihuane - kaže izvor beogradskog lista.

 

Tada su, prema rečima našeg sagovornika, uhapšeni Crnogorac Aleksandar Knežević (26) i Lazar Proroković (23) iz Srbije. U stanu na Vračaru, u kojem su boravili neprijavljeni, pored marihuane, policija je otkrila i 10.000 tableta ekstazija, amfetamin u prahu, dva pištolja, sprave za pakovanje narkotika, kao i veću količinu novca.

*Foto: Facebook/Luka Radulovic

- Droga je pripadala crnogorskom klanu koji, kako se sumnja, nije hteo tek tako da pređe preko gubitka koji su imali - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Radulović je ubijen preksinoć pred brojnim gostima kafane "Ispod mosta" u centru Beograda. Ubica je ušao u lokal, pucao Raduloviću u grudi i iskoristio pometnju koja je nastala da pobegne. Kamere su navodno snimile automobil u kojem su ga čekali pomagači i za njima policija traga.

 (Izvor: Telegraf.rs)

Share this article