DISKRIMINACIJA U VRTIĆU U VRANJU: Imaš muža - šta će ti BOLOVANJE?

U Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju na oglasnoj tabli pojavilo se obaveštenje koje je uznemirilo duhove u ovoj ustanovi.

Naime, prema ovom obaveštenju, koje se odnosi na rukovodioce, koji imaju obavezu da sadržinu dopisa prenesu zaposlenima, PU „Naše dete“ od 1. oktobra neće isplaćivati bolovanje svim onim zaposlenima koji imaju kod kuće nezaposlenog supružnika!

 

Ovakva diskriminacija bolesnih ljudi (ili njihovih najbližih, svejedno) ovde je retko viđena, verovatno nije ni po zakonu, ali to PU „Naše dete“ ne sprečava da donosi takve uredbe i da se po njima vlada.

U ovoj ustanovi zaposlene su pre svega žena, a najnovijom uredbom direktorke Vesne Terzić opominju se zaposleni da moraju, kada donose doznake za bolovanje, da donose i potvrde o svom bračnom statusu!

Objava koja je digla prašinu u PU

 *Objava koja je digla prašinu u PU "Naše dete" FOTO Vranjske

- Kakve veze ima šta radi moj muž, ako ja uzimam bolovanje zbog deteta? Ja da idem na posao, a on da mi čuva dete od dve godine? To nikada nije bilo i neće ni biti, to ima samo ovde, sramota - konsternirana je jedna od zaposlenih.

Bilo kako bilo, objava je ovde, za one koji ne veruju.

(Izvor: infovranjske.rs)

Share this article