Dr Grujičić pružila podršku Mileni Radulović: "Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig" (FOTO)

Doktor Danica Grujičić oglasila se povodom slučaja o kom bruji Srbija.

Nakon što je glumica Milena Radulović optužila svog profesora Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, mnoge javne ličnosti imale su šta da kažu na ovu temu.

PROČITAJTE JOŠ POTRESNA ISPOVEST MILENE RADULOVIĆ: "Silovao me učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kad sam imala 17 godina"

- Veliko hvala za hrabrost i snagu koju si pokazala Milena Radulović. Obračunati sa sa ličnim strahovima i traumama je podvig! Ovo je veliki podstrek za sve žrtve svakog monstruma. Svako ko je pretrpeo bilo kakvu traumu mora da zna da nije sam i da postoji mehanizam kako da se suoči sa tim, kroz porodicu, kroz društvo i kroz institucije. Borba sa pedofilijom i silovateljima mora biti brutalna i bez izuzetka, bilo da se radi o javnoj ličnosti ili anonimusu. Nažalost, često žrtve zbog osude pojedinaca u društvu potiskuju to u sebi.

 

Slično je kao i sa bolesnima. Umesto da stid i krivicu nose počionioci, to se prebacuje na žrtve, osamljuju se i nose to u sebi ili se bore sami sa sobom. Ne postoji opravdanje za takav zločin, pogotovo što je ovo urađeno u instituciji koja je radila se decom i očigledno rađeno sistematski, iskorišćavajući poverenje dece. Deca koja prožive ovakve strahote ili žene koje proživljavaju nasilje moraju znati da postoji rešenje i mi svi zajedno svaki put moramo dići glas za njih i makar tada ih zaštititi. Drago mi je da vidim da je jedna mlada osoba uspela da se izbori sama sa sobom, da ohrabri druge žrtve i da upali reflektor na naše društvo i osvetli zločin! NISI SAMA! - napisala je na Instagramu Danica Grujičić.

Share this article