DŽIBER, ŠUŠA, FU*SA... TO SU KARAKTERISTIKE, A SELJAK JE DIVAN ČOVEK! Nenad Jezdić u Zabrdici sam sebi pravi rakiju!

Nenad Jezdić pre nekoliko godina rešio je, pored glume, da se bavi i poljoprivredom. Ovim potezom mnoge je iznenadio, ali i oduševio. On ulaže u svoje velelepno imanje, živi daleko mirnije, a ima i svoju rakiju. Osim što uživa, on tamo vozi traktor i obrađuje zemlju.

"Kod mene nema laži i prevare. Uzimam od voća najbolje i od toga proizvodim rakiju. Čistu, pravu i punu ukusa", ispričao je on, pa istakao da je nekoliko puta bio spreman da odustane od svega.  

"Svako jutro razmišljam o tome. Što sam duže u ovom kolu i vrtlogu, pomislim - šta će meni sve ovo. Ipak, zemlja me je vezala za sebe. Pokazala se u svom najtežem obliku, ali me je isto tako nadahnula. Ovde imam šansu da uradim nešto dragoceno za sve svoje. Ovo je sada moja potreba. Moram ovo da uradim zbog svoje porodice, ali i zbog ljudi iz ovog sela koji rade i koji će tek raditi kod mene i na radost njihove dece."

 

Međutim, Nenad nije samo gazda. On je sa majstorima, vozi traktor, seče drva...

"Kada bi se stručnjaci bavili mnome, verovatno bi dolazak ovde definisali kao beg od svega. Ali zašto da ne budem jak pa da pobegnem od sebe? To sam i uradio. Ovo je ogromno odricanje i podvig, tako da sam ja bio jak da pobegnem od sebe. Od pozorišta, od glume",  dodao je glumac.

Mnogi bi rekli da se povlači iz sveta glume, jer je od poljoprivrede bolja zarada.

"Moram vam reći da sam većinu ovih stvari platio od svoje glume. Od svih svojih serija, filmova, reklama došao sam do ovoga ovde gde sam sad. Časno je reći da su ovde pare i koje dugujem, ali to je taj rizik koji mora da postoji", otkriva Nenad bez lažne skromnosti.

On nema problem da zasuče rukave i glumačke nagrade zameni okopavanjem i oranjem njive. Ježi se od epiteta "VIP", koji se dodeljuje nekim ljudima, jer, kako tvrdi, tako nešto kod nas ne postoji.

 *FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

"Šuša, fu*sa, džiber, to su karakteristike. A seljak je divan čovek. 'VIP seljak' etiketa bi mi smetala, a etiketa seljaka ne. Mi se zanosimo da 'VIP' postoji u Srbiji, ali sam siguran da tako nečega nema kod nas", kaže Nenad.

Njegov pokretač je njegova porodica, supruga i četvoro dece. Ipak, priznao nam je da deca nisu zainteresovana za posao na selu.

"Oni su tinejdžeri. I ja sam bio takav. Siguran sam da će ova krv koja u meni vrca i sokovi kojima se ja hranim biti preneti na njih", zaključio je on. 

(Izvor: kurir.rs)

Share this article