Emir Hadžihafisbegović: SRBIJA JE AŽDAJA KOJOJ TREBA ODSEĆI GLAVU (VIDEO)

Bosanski glumac Emir Hadžihafisbegović često komentariše politička zbivanja u regionu, zbog čega gotovo uvek izazove buru reakcija na društvenim mrežama.

Gostujući u emisiji na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, Hadžihafizbegović izjavio je nešto što se nimalo neće svideti Srbima.

 

Naime, komentarišući trenutno političko stanje u regionu, glumac je Srbiju okarakterisao kao političku aždaju kojoj treba odseći glavu:

- Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti posle svega ovoga što politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna... Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj politčkoj aždaji ne odseče glava posle 30 godina, nema sreće na ovim prostorima - rekao je on.

 

Tokom emisije, glumac je napravio skandal kada mu je pkazana fotografija na kojoj je tokom rata na okupljanjima pokazivao tri prsta, pozdravljajući na taj način prisutne.

 *foto: Printscreen

- Ovo sam ja i tri prsta ispred skupštine Tuzla. Da ja dižem tri prsta u Tuzli?!? Koja je granatirana, daj, Aco, molim vas stvarno, ovo je budalaština. Ovo je autentično, ali kontekst nema veze s vezom. Ovo je kao kad su onog iz Dubioze Kolektiv prozvali da je digao tri prsta jer je pokazivao koliko je sati - rekao je uznemireno.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article