Evo ko su u stvari SRBI!!! HRVATSKI ISTORIČAR ŠARIĆ ISPRIČAO NAJLUĐU TEORIJU ZAVERE

Zajednički problem zemalja bivše Jugoslavije nije samo što smo na periferiji Evrope nego to što nam guraju migrante. Migrantska kriza je nešto na šta nismo računali a što nas je zadesilo.

- Ako se ne budemo ujedinili, ne u državnu zajednicu nego da zajedno branimo svoje interese, nećemo dobro proći – poručio je Goran Šarić, katolički teolog i istoričar koji je u Kulturnom centru Novog Sada održao tribinu „Vreme Ilira.”

Pred nekoliko stotina Novosađana, Šarić se zatim osvrnuo na raspad Jugoslavije navodeći da su tu državu rasturili centri moći iz SAD, Zapada, Vatikana i Nemačke ali ne bez naše pomoći. Domaće udbaško-partijske strukture bile su zavrbovane od strane CIA-e, Amerikanaca i Engleza.

 

Predavač se osvrnuo i na Kosovo i Metohiju iznoseći stav da ne treba pristati ni na kakvu podelu te teritorije. Podsetio je da pre nekoliko godina niko nije mogao da zamisli da će 17 zemalja povući priznanje Kosova a sada postoje takve najave čak i iz Italije.

- Niko nikada nije dobio bitku tako što se povukao, te da Srbija ne treba da se povlači jer ima drugu šansu - naglasio je Šarić čija predavanja izazivaju veoma veliko interesovanje širom regiona.

U nastavku predavanja u KCNS kazao je da je termin „Iliri“ uvrežen u nauci i istoriografiji a reč je o stanovnicima Balkana koji su ovde živeli dve hiljade godina pre nove ere pa sve do sedmog veka.

- Oni su svoje kolonije imali i u Italiji. Ta sveta zemlja Ilira širila se od Alpa do Jadrana, od Crnog mora do Karpata. Iliri su bili ratnici i umetnici, sveštenici, heroji i mučenici, sportisti i bili su – Srbi - naglasio je Šarić kojem često stižu pretnje od Albanaca zbog njegovih tvrdnji da Albanci nemaju ilirsko poreklo.

On je zatim naveo da smo „mi ovde u Podunavlju dali nekoliko Tesli, pre ovog poslednjeg Tesle“. Prvi „Tesla“ bio je onaj koji se dosetio da đubri zemlju, drugi je izmislio točak,jer prvi točak u svetu nađen je kod Ljubljane. Treći „Tesla“ je onaj koji je iscedio metal iz kamena a zatim onaj koji je izmislio kalendar.Kalendar je srpski dar čovečanstvu.Peti Tesla je izmislio pismo a Vinča jeste imala pismo.

ENTUZIJAZAM

Šarić se zahvalio na pozivu direktoru KCNS Bojanu Panaotoviću koji je, kako je naglasio, čovek sa entuzijazmom kakav se retko viđa.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article