Građani ogorčeni: Pola sata rada naplatio 396.240 dinara!

Beograd -- Za polučasovni rad na licitaciji javni izvršitelj u Srbiji zaradio je 396.240 dinara.

Nišlijama Jeleni Perović i njenom bratu blizancu Dušanu Miladinoviću javni izvršitelj Nebojša Spasojević naplatio je 396.240 dinara

PROČITAJTE JOŠ ŽENA ME OSTAVILA ZBOG NJEGA, UNIŠTILI SU MI ŽIVOT: Otkriven motiv zločina kod Osečine, ubica priznao sve

Jelena i Dušan su na ovoj licitaciji, kao naslednici vlasnika, morali da otkupe deo nacionalizovanog lokala.

Oni su se žalili Komori javnih izvršitelja, ali su ih oni uputili da svoja prava ostvare na sudu.

 

“Za Ginisovu knjigu rekorda jeste činjenica da je Spasojević svoj rad od 30 minuta naplatio više od 396.000 dinara. Dobili smo rešenje da platimo 498.950 dinara za održane dve licitacije, na kojima smo kao naslednici nacionalizovanog objekta u Nišu, koji je Zakonom o restituciji vraćen nama, platili dva miliona dinara da bismo od Grada Niša otkupili preostalih 6/27. Dobili smo pravo da otkupimo i taj deo objekta, učestvovali smo na licitaciji i pravom preče kupovine otkupili taj deo 26. juna. Sutradan smo uplatili skoro dva miliona”, priča Jelena.

Međutim, samo dan kasnije nju i brata sačekalo je iznenađenje.

“Bili smo zaprepašćeni kad smo dobili račun od izvršitelja. Taman kad smo pomislili da je nepravda ispravljena i da je zgrada u kojoj je moj deda Đorđe Miladinović držao kafanu najzad vraćena nama, dobili smo taj enormni račun”, ogorčena je Jelena Perović.

PROČITAJTE JOŠ BUKTI RAT Dr Predrag Kon tuži glumca Slobodana Ćustića zbog Mengelea (FOTO)

Ona napominje da su za organizovanje licitacije uplatili 6.000, a onda i još 26.697 dinara, što znači da ukupno sa izvršiteljem moraju da plate 532.697.

“Da li je moguće da za rad od 30 minuta, koliko su trajale obe licitacije, neko naplati toliko novca? Ovo je klasično reketiranje. Nas Komora izvršitelja sada upućuje na sud, što znači novi postupak i nove troškove za mog brata i mene”, kaže Jelena Perović.

Niški izvršitelj Spasojević nije želeo da komentariše ovaj slučaj, rekavši da na to nema zakonsko pravo.

Komora izvršitelja na pitanje da li je izvršitelj prekršio zakon, odgovara da oni "odlučuju o pokretanju postupka samo nakon odluke suda". “Nakon izvršenog nadzora, podnosiocu pritužbe dostavili smo odgovor da je disciplinski tužilac Komore našao da je postupajući izvršitelj, shodno pouci o pravnom leku, dozvolio podnošenje žalbe sudu na rešenje o troškovima. Sud je jedini nadležan za utvrđivanje nepravilnosti u konkretnom slučaju”, navela je Neda Petrović iz Komore za javne izvršitelje.

Share this article