Igor Jurić: "Svi vi koji verujete u resocijalizaciju silovatelja i ubica dece, primite u kuću jednog..." (FOTO)

Beograd -- Igor Jurić, čija ćerka Tijana je silovana i ubijena, oglasio se na svom nalogu na Tviteru s porukom onima koji su oslobodili Ninoslava Jovanovića.

Podsetimo, sumnja se da je Jovanović, u javnosti poznat kao "Malčanski Berberin", oteo 12-godišnju Moniku Karimanović i da se s njom krije. Za njim tragaju svi raspoloživi pripadnici MUP-a, uključujući i preko 300 pripadnika Žandarmerije, granična policija, građani, a u potragu su uključeni i helikopteri.

Ono što je posebno uzbudilo javnost je činjenica da je Jovanović već bio osuđen za silovanje, a u zatvor se vraćao zbog istog dela i namere da ga počini. Jurić je ranije, gostujući na TV Prvoj, rekao da je ovaj slučaj opomena celoj državi jer je serijski silovatelj ponovo na slobodi.

 

Svoj stav ponovio je i putem društvenih mreža, gde je napisao: "Svi vi koji verujete u resocijalizaciju silovatelja i ubica dece, primite u kuću jednog Mališu Jevtovića, Mačvanskog berberina, Dragana Đurića, Vladicu Rajkovića...i neka žive pod vašim krovom, igraju se sa vašom decom i neka vam čuvaju decu dok ste na poslu..."

Inače, prema najnovijim informacijama iz MUP-a, nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za devojčicom Monikom Karimanović i osumnjičenim za njenu otmicu Ninoslavom Jovanovićem.

Kako je jutros rečeno Tanjugu iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a, pre svega policajci sa lokala koji dobro poznaju teren, ali i pripadnici Žandarmerije, helikopterske jedinice i jedinice sa lovačkim psima.

 

Načelnik niške policije Slaviša Virijević rekao je za RTS da je na terenu oko 500 policajaca. Žandarmi, koji su juče pretražili sve kuće i vikendice u Glogovcu i šumu u okolini tog knjaževačkog sela, a pre toga pretraženo je i selo Podvis.

Oba mesta nalaze se u blizini mesta Orešac, gde je osumnjičeni otmičar, poznat kao "Malčanski Berberin", skrivao devojčicu u noći između utorka i srede. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za Prvu televiziju da MUP neće stati i da, kako je naveo, nijedan čovek neće spavati dok se Monika ne pronađe.

"Očekujem da ovi napori daju rezultat. Svi očekujemo dobru vest. Nadamo se da ćemo moći da je saopštimo gradjanima uskoro. MUP neće stati, neće spavati nijedan čovek dok se Monika ne pronadje", poručio je Stefanović.

On je zahvalio i lovačkim udruženjima i drugim ljudima koji su se uključili u potragu.

(Izvor: b92.net)

Share this article