Isidora Bjelica: Evo šta je glavni okidač za dobijanje raka

Nakon višegodišnje borbe sakancerom, koji se nekoliko puta vraćao, naša spisateljica Isidora Bjelica je uspela da zada odlučujući udarac opakoj bolesti. Ona je bolest shvatila kao intelektualni izazov.

“Nema tu ni prevelike ekstaze i sreće, jer kancer je hronična bolest. To što sam uspela jeste neverovatno, lekari su vrištali, jeste neverovatan uspeh, ja znam da borba još sledi, da se bolest ne vrati, tako da odmora nema”, kaže Isidora za “Super ženu”. Srećna je što je živa i ceni svaki dan. Ne dozvoljava sebi više ni ekstremne tuge ni ekstremne radosti. 

“Nema čarobnog leka, svaki kancer, svaki čovek je drugačiji. Morala bi da se traži jedna idealna formula oficijelne terapije koja podrazumeva hemioterapija, imunoterapija, biološke terapije i jedne dobre suplementacije aliternativne uz psihološku pomoć koja uvek daje rezultate i to je trougao. Ako insistirate samo na jednom delu uvek dolazi do problema”, nastavlja Isidora. 

“Kad mi žene prilaze na ulici, koje imaju iste dijagnoze kao i ja, mi kad pričamo, niko nije pušio, pio, zdravo se hranio, ali imamo jednu zajedničku osobinu - sve smo doživele velike tuge, velike stresove i ako mene pitate, to je okidač, velika tuga, stres, a oko toga niko ne radi”, smatra ona. 

“Ljudi odlaze iz ove dimenzije onda kad više ne mogu da izdrže psihološki.” 

(Izvor: Superzena)

Share this article