"IZGUBIO SAM DVE ĆERKE, A SAD I TREĆU KOJU MI JE BOG POSLAO NA ROĐENDAN" Potresna ispovest Jana iz Kovačice

Ana je kobnog jutra trebalo prvo da odveze sina Branislava u školu u Idvor, a posle toga da u osam sati otvori našu firmu za platni promet. Da li je zbog toga bila u žurbi, pa je došlo da udesa, ja ne znam!

Ovako za "Novosti", priča Jan, otac tragično preminule Ane Hrk (39) iz Kovačice, koja je u utorak ujutru nastradala u saobraćajnoj nesreći, kod Idvora. Ona će biti sahranjena u četvrtak u 14 časova na groblju u Kovačici.

Njen sin Branislav (14), učenik osmog razreda osnovne škole u Idvoru, u trenutku nesreće nalazio se s njom u automobilu. On je u udesu teško povređen, i trenutno se nalazi u Jedinici intenzivne nege u Urgentnom centru. Prema rečima lekara, on je u veoma teškom stanju, i životno je ugrožen.

 

Oko 12 časova, njeno telo dopremljeno je sa obdukcije u kapelu na groblje u Kovačici, gde su prijatelji i rodbina izjavljivali saučešće neutešnom ocu i majci pokojne Ane, pišu "Novosti".

- Prvo dete koje sam dobio, devojčica, umrlo je treći dan nakon porođaja. Zatim, druga devojčica je umrla kao plod, i Ana se rodi, na moj rođendan. I evo šta dočekam 39 godina kasnije. Sudbina neka, valjda. Ne znam šta drugo da kažem - rekao je za "Novosti" neutešni Jan.

- Ne mogu da verujem da je nema više. Trebalo je 6. marta da brani diplomski rad na Pravnom fakultetu. Bila je divna ćerka. Nadam se da će mi unuk Brane ostati živ.

Ana je u utorak ujutru krenula da odveze sina u školu. Vremenski uslovi, zbog magle koja se spustila i klizavog kolovoza, nisu bili pogodni za vožnju. Na putu ka Idvoru, ona je, iz za sada neutvrđenih razloga, svojom "mazdom" prešla u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudarila sa kamionom koji joj je dolazio u susret. U ovom sudaru povređen je i vozač kamiona, ali kako saznaju "Novosti" nije životno ugrožen.

Samohrana majka

Ana je bila samohrana majka dvoje dece. Sin Branislav pohađa osmi razred, a ćerka Anastasija ide u treći razred Pravno-poslovne škole u Beogradu. Nakon razvoda, deca su ostala da žive sa njom u Kovačici.

(Izvor: novosti.rs)

Share this article