MAJKA MI JE ZAKAZALA ABORTUS, TERALI SU ME DA UBIJEM BEBU! Ispovest žene koja je zavolela 20 godina starijeg MUŠKARCA

Hrabra majka Marjana.M. je u potresnoj ispovesti za naš portal rešila da podeli svoju intimnu priču u nadi da će pomoći ženama koje su na svom životnom putu nailazile na teške izazove.

Kada je imala 18 godina, Marjana se udala za kolegu svog rođenog brata, muzičara. Međutim, život ju je posle dosta godina odveo na drugu stranu, a ona se zaljubila u muškarca koji je 23 godine stariji od nje i koji već ima troje dece iz prethodnog braka.

 

Moji roditelji su se protivili tome jer je on dosta stariji od mene, a ima i decu iz prethodnog braka. Kada sam zatrudnela, bila sam presrećna, mnogo smo želeli bebu. Moje detinjstvo je bilo bolno i traumatično, i uvek sam bez pogovora slušala roditelje, volela sam ih, a kada sam se odlučila na ovaj korak sve je krenulo naopako, priča Marjana za Espreso.rs.

 *foto: Privatna arhiva

Kako je navela, roditelji su se prema njoj ponašali kao da je "glupa" i nisu odobravali njenu vezu.

Svadba sa prvim mužem je bila 1. novembra 2008. godine, a ćerku sam rodila u aprilu 2009. godine. Bila sam mlada i nisam se baš snašla u ulozi majke, pa su se svi mešali u vaspitanje moje ćerke. Ljubav u braku je polako bledela iako to nisam želela sebi da priznam. 2011. godine sam prvi put ugledala svog sadašnjeg izabranika na jednom veselju, objašnjava Marjana.

Kako je navela, on je kupio kuću nedaleko od kuće u kojoj je ona bila udata. 2017. godine su se zvanično upoznali i porazgovarali. Oboje su bili sa decom.

Pitao me je da li sam došla autom i da li mogu da povezem njega i ćerku kada krenem kući. Posle nekog vremena, on je počeo da dolazi kod nas i da se druži sa mojim mužem i mojom ćerkom. Ne znam koji je dan tačno bio, ne znam ni da li je bilo sunce ili je bio sneg, ja sam ostala ukopana na mestu od uzbuđenja i strasti od slučajnog dodira njegove ruke, dok sam mu nešto dodavala, vodili smo ljubav očima tada i svaki sledeći put kada bi se videli, objašnjava Marjana.

 

Nakon što su shvatili da ne mogu jedan bez drugog, rešili su da pođu u novi život. 25. maja 2018. godine, Marjana rešava da ostavi sve osim svoje ćerke i da dođe sa njih dvoje u Beograd.

- Bez dinara, bez dokumenata. Nekako smo se snalazili par dana. Morala sam ćerku da vratim ocu kada smo ostali bez novca, bez smeštaja, nisam mogla da dozvolim da ona nešto nema, ali da odustanem od nje nije mi bilo ni na pameti. Lutali smo ulicama grada, nismo imali hleb, već smo našu ljubav. On takođe nije imao novca jer je sve što je imao rasprodao kako bi pokušao da spasi život svom detetu koje je uprkos svemu umrlo. Vratili smo se u selo, nedaleko od kuće iz koje sam otišla i opet nisam imala ništa, sve je bilo protiv nas, objašnjava ona.

Dodaje kako je jedne večeri došao njen otac, majka i rodbina kako bi je ubedili da se vrati kući. Ipak, ona nije želela da ostavi osobu koju je zavolela, pa su tu ostali nekoliko meseci.

 *foto: Privatna arhiva

Krajem oktobra, pozajmili smo novac i vratili se u Beograd. Morali smo da platimo sobu i hranu i ponovo smo ostali bez novca jer obećanu pozajmicu od njegovog druga nismo dobili. Tri noći smo spavali na ulicim po parkovima i gradskom prevozu. Sve to dešavalo mi se sa bebom u stomaku jer sam bila na početku trudnoće. Na nagovor čoveka zbog koga sam promenila svoj život, zvala sam brata da odem kod njega u stan u drugi grad i da se borim za starateljstvo ćerke, priča ova hrabra žena.

Kako je objasnila, brat je pristao da joj pomogne pod uslovom da ostavi svog novog izabranika.

- Rekla sam mu da nisam više sa njim, ali da čekam bebu i da mi ne pada napamet da abortiram. Tu počinje moj pakao. On me je odveo kod roditelja koji su me ponižavali i izgovarali mi najodvratnije stvari koje postoje. Kao da nisam njihova ćerka. Kada su saznali da sam trudna, odmah su mi zakazali pregled. Bila sam trudna 11 nedelja, to mi je bio prvi pregled, a onda su mi zakazali i abortus. Međutim, doktor je rekao da se samo ja pitam o toj odluci, objašnjava Marjana.

 

Roditelji su zatim Marjanu odlučili da odvedu u privatnu klinuku kako bi joj se izvršila kiretaža. Trebalo je da je uradi isti doktor koji ju je porodio sa prvim detetom.

Ponašali su se prema meni kao da sam stvar. Legla sam na krevet, kada je doktor počeo da vrši pregled pred zahvat. U tom trenutku sam počela da plačem i uhvatila sam sestru koja je bila pored mene. Tada sam viknula: „Nemojte, ja želim ovo dete“, teraju me da abortiram. Iste sekunde doktor odustaje i pogleda me i kaže, ne brini Marjana, nećemo, hajde ustani. Tada je moja majka rekla kako sam luda i kako sam ostala u drugom stanju sa dedom, ali doktor im je objasnio kako je sa plodom sve u redu i kako je za mene bolje da rodim. Tog dana sam molila Boga da mi sam uzme bebu samo da to doktori ne bi uradili. Posle nekoliko sati, pred samu noć sam prokrvarila, od stresa. Odveli su me u Gradsku bolnicu, tamo je bio načelnik, pregledao me i rekao sve je u redu, ali da bi mi dao uput da tamo ostanem par dana. Tada sam mu objasnila da ne mogu da ostanem i da me roditelji teraju da abortiram, objašnjava Marjana.

Kako nam je rekla, doktor je besan objasnio majci da je sa plodom sve u redu i da ne sme da je tera da abortira.

Posle toga odlazim kući. Otac mi kaže: „Nećeš roditi to dete, ja ti kažem, udariću te u stomak i dobićeš sepsu, umrećeš i ti i to dete. Lupio mi je šamar koji mu nikada neću zaboraviti. Sutradan me odvoze u novu privatnu kliniku, tada sam bila u 14 nedelji, čula sam bebine otkucaje srca. Moj brat i majka hoće da izlude, počinju da se iživljavaju na meni. Jedino što im je preostalo je da ponovo kontaktiraju doktora kod kog sam ustala sa stola. On je pristao da radi kiretažu u 14 nedelji, ali za dobre pare, i pod uslovom da ja pristanem i da ga pre toga nazovem, priča dalje Marjana.

Tada je prekinula svaku vezu sa rodbinom i rekla da odlazi. Nije se plašila abortusa, ali nije kako kaže, želela da ubije dete jer ga je volela.

- Odlazim, mene čeka moj izabranik u Valjevu. Reči moje majke: “Ti si luda, budalo jedna, ku*vo, majmune, rodićeš degenerika, ti da gajiš dete, pa i ovo sam ti ja podgajila, mrtva si za mene i oca, zaboravi da postojimo, i kad umremo nemoj da si došla", nikada neću zaboraviti.

Sa mojima sam tada raskrstila, i vratila se u Beograd da živim sa osobom koju volim. Bili smo sami na svetu, a ubrzo sam se zaposlila u Grilu i bila na nogama po ceo dan. U osmom mesecu sam prestala da radim, i otišli smo pod kiriju, ali nas je gazda izbacio jer smo kasnili sa plaćanjem. Taj isti dan mi je međutim odobren kredit i našoj sreći nije bilo kraja. Ubrzo smo saznali da čekam devojčicu, a moj sadašnji suprug je počeo da radi, a ubrzo smo kupili auto.

31. maja 2019. godine, Marjana je carskim rezom dobila ćerku.

 *foto: Privatna arhiva

- Kada je pogledam nije mi žao ničega, ne kajem se ni zbog čega, ona je moja svetlost. Jedino što mi je ostalo je da se borim za moju ćerku, na sve moguće načine. Tada će moje srce biti na mestu. Tada ću moći da kažem sada imam sve, samo nam Bože daj zdravlja i radosti. Ona puni 3 meseca… To je jedan nasmejani anđeo…

Kako nam je objasnila za kraj, poruka cele njene priče je da je "život čudo".

Nikada ne znate šta vam život donosi. Nisam mogla ni da sanjam da ću "pravog" sresti na takav način, kao ni da će biti toliko stariji. Ipak, najbitnije je da se pravi ljudi nađu, a godine su manje bitne, zaključuje Marjana.

(Izvor: espreso.rs)

Share this article